Blogi

Silmänympärysvoide – mihin sitä tarvitaan?

Silmänympärysvoide ei ole välttämätön tuote ihonhoidossa, mutta sen avulla on mahdollista kohdistaa erityistä tehoa juuri sinne, mihin pitääkin. Voide ei ole pelkästään ikääntyvän ihon juttu, vaan myös nuoret ja alle viisikymppiset aikuiset saattavat tarvita hieman ekstra-apua silmien ympärillä.

Tarvitsenko silmänympärysvoidetta?

Silmänympärysvoide mielletään useimmiten tuotteeksi, jonka käyttö aloitetaan vasta 40–50-vuotiaana. Todellisuudessa sen käytölle ei ole olemassa ikärajaa, vaan voiteen voi ottaa mukaan rutiiniin milloin vain. Erityisesti jos muu iho on rasvoittuvampi kuin silmänympärykset, ei kasvovoide välttämättä jaksa kosteuttaa ohuempaa ja kuivempaa ihoa silmien alla ja ympärillä.

Juuri silmänympärysihon ohuus tekee tästä ihoalueesta erityisen herkän kuivuudelle, karheudelle ja juonteille. Ikääntyminen näkyy tällä ohuella ihoalueella usein ensimmäisenä, ja myös ihon kuivuus voi oireilla nimenomaan hienoisina juonteina. Juuri silmänympärysvoiteen kosteuttava ja ravitseva koostumus tekee ihosta hetkessä virkeämmän näköisen. Aktiivinen voiteen käyttö silmänympärysalueella voi myös ennaltaehkäistä syvempien juonteiden syntyä.

Moni kokee myös silmänalusten tummuuden ja turvotuksen ilmettä väsyttävänä, ja myös tähän silmänympärysvoide on hyvä täsmäapu. Voiteen koostumus voikin poiketa paljon tavanomaisesta ihonhoidosta ja sisältää aktivoivia, silottavia, liftaavia tai kosteuttavia elementtejä. Jos ilme tuntuu väsyneeltä, silmien ympärys kiristelevältä tai turvonneelta, voi silmänympärysvoide tuoda avun nopeastikin.

Mitä silmänympärysvoide tekee?

Silmänympärysvoiteita on erilaisia eri tarkoituksiin. Lähes kaikki voiteet ovat kuitenkin koostumukseltaan kosteuttavia, sillä useimpien silmänympärysiho on enemmän kuiva kuin rasvoittuva. Tämän lisäksi monissa voiteissa on esimerkiksi ihoa virkistävää ja turvotusta häivyttävää kofeiinia, ikääntymismerkkejä hoitavia peptidejä tai kiinteyttäviä ja uudistavia yhdisteitä. Vahvistavia pro- ja prebiootteja löytyy niin herkän kuin aikuisenkin ihon voiteista, ja geelimäiset superkosteuttajat luottavat usein hyaluronihappoon. Valitse silmänympärysvoide siis halutun lopputuloksen mukaan.

Millainen silmänympärysvoide sopii minulle?

Nuorehko iho, jonka silmänympärysalue tuntuu normaalilta tai hieman rasvoittuvalta, hyötyy parhaiten kevyesti kosteuttavista, miedosti silottavista tuotteista. Geelimäinen, nopeasti imeytyvä tuote mahdollistaa myös meikkaamisen. Tuotteesta kannattaa etsiä kosteuttavia ainesosia, kuten aloe veraa, hyaluronihappoa, skvalaania, glyseriiniä tai kasviuutteita. Kokeile: Ekopharma Vadelma Hyaluron -silmänympärysgeeli imeytyy hetkessä ja tasoittaa kuivuudesta johtuvia juonteita.

Herkkä iho puolestaan voi ärtyä liian aktivoivista ainesosista, jolloin kannattaa satsata nimenomaan reaktiiviselle iholle suunnattuun, hajusteettomaan voiteeseen. Vahvistava herkän ihon silmänympärysvoide sisältää useimmiten laadukkaita kasviöljyjä, kosteuttavia triglyseridejä sekä rauhoittavia ainesosia, kuten pantenolia, kauraa tai muita kasviuutteita. Kokeile: Hajusteeton Taiga Eye Cream Sensitive -silmänympärysvoide hoivaa ohutta ihoa jojobaöljyn, skvalaanin ja karitevoin avulla.

Voidemainen silmänympärysseerumi on hyvä valinta, jos iholle haluaa tehokasta hoitoa ilman liian rasvaista tunnetta. Seerumi tuo iholle aktiiviaineita tiivistetyssä muodossa, mutta ohuelle silmänympärysiholle sopivana annoksena. Esimerkiksi prebiootit, ruusunmarjaöljy, A- tai C-vitamiini ja peptidit ovat loistavia seerumin ainesosia. Kokeile: Unna Nordic Säde Eye Serum on voidemainen tuote, joka sopii myös herkälle ja atooppiselle iholle. Fermentoitu granaattiomena auttaa napakoittamaan ihoa samalla, kun koivunmahla ja skvalaani kosteuttavat.

Turvonneet ja tummat silmänaluset kaipaavat usein aktivoivaa ja uudistavaa tuotetta, joka ei ole liian raskaan tuntuinen. Esimerkiksi kofeiini, lukuisat peptidit ja tauriini virkistävät ihoa ja auttavat häivyttämään turvotusta. Kokeile: BTB13 Pro-Age Firming Eye Cream -silmänympärysvoide sopii aikuiselle iholle täsmäkiinteyttäjäksi. Tummia silmänalusia häivyttävä voide sisältää aloe veraa, monivaikutteista BTB13-yhdistettä ja prebiootteja.

Väsynyt, kimmoisuutensa menettänyt silmänympärysalue hyötyy usein liftaavista tuotteista. Kohottava vaikutus syntyy usean aktiiviaineen yhdistelmästä, jolloin hienoiset juonteet tasoittuvat ja iho vaikuttaa ja tuntuu kimmoisammalta. Kokeile: By Raili Pro Lift Eye Cream -silmänympärysvoide elvyttää ikääntynyttä ihoa proliini-aminohapon voimin. Ihosta tulee nuorekkaampi ja heleämpi. Sopii myös meikin alle!

LUE MYÖS:

6 ihon rasvoittumista hillitsevää hoitovinkkiä

Lue lisää

Ihonhoito uudelle tasolle: antioksidantit ovat avainasemassa

Lue lisää

Kotimainen BTB13 tuo tehon, teknologian ja ekologisuuden samassa paketissa.

Lue lisää