Blogi

6 ihon rasvoittumista hillitsevää hoitovinkkiä

Kiilteleekö ihosi päivisin? Tuntuuko se kiristävältä pesun jälkeen? Kärsitkö hormonaalisista epäpuhtauksista, jotka ilmenevät erityisesti leukapielissä? Ilmestyykö nenään ja leukaan mustapäitä heti edellisten kadottua? Näiden oireiden perusteella sinulla saattaa olla sekaiho. Seuraavilla vinkeillä voit helpottaa ihon kiiltelyä ja estää näppylöiden syntymistä!

  1. Puhdista ihohuokosia myöten. Paras puhdistustuote on öljyputsari, joka liukenee iholta vedellä. Näin saat puhdistettua iholta huolellisesti meikkivoiteet ja aurinkovoiteet, kuivattamatta ihoa. Levitä öljymäinen puhdistustuote aina kuivalle iholle ja hiero iho huolellisesti. Vedellä pois huuhtoutuva puhdistusöljy on huolellinen ja vaivaton ihon puhdistaja.
  2. Kosteuta kasvovedellä. Älä ohita tätä vaihetta, sillä mikään muu tuote ei pysty kosteuttamaan ihoa yhtä tehokkaasti kuin kasvovesi. Kasvovesi on paras tuote ihon kiiltelyn ennaltaehkäisyyn. Suihkuta tai taputtele kasvovettä ihollesi aamuin illoin, useampi kerros. Pohjoisen ilmasto on kuiva, joten kasvovesi on erinomainen korvaushoito sille, että iho ei pysty ottamaan kosteutta ilmasta. Pintakuivuus on todella helppo hoitaa, kun kasvovettä käyttää tarpeeksi.
  3. Tuo tehoa seerumilla. Seerumi on tehotiiviste ja sekaiholle voit valita joko kevyesti kosteuttavan hyaluronihapposeerumin, ihoa kirkastavan C-vitamiiniseerumin tai talituotantoa tasapainottavan seerumin. Monissa sekaiholle suunnitelluissa seerumeissa on myös tulehdusta hillitseviä ominaisuuksia, jolloin se ennaltaehkäisee ja hoitaa myös satunnaisia näppylöitä.
  4. Oikea voide hillitsee ihon rasvoittumista. Jos iho kiiltelee, on voiteen valinnalla iso merkitys. Hoida ensin pintakuivuus kuriin kasvoveden avulla ja harkitse vasta sitten voiteen vaihtamista. Sekaiho tarvitsee hyviä öljyjä, jotta ihon oma talintuotanto pysyy kurissa, joten pelkällä geelimäisellä voiteella et pärjää. Jos talvella käyttämäsi voide tuntuu päivällä liian tuhdilta, ota se yökäyttöön ja vaihda päivävoide kepeään, tasapainottavaan voiteeseen.
  5. Syväpuhdista ihoa säännöllisesti. Sekaiho rasvoittuu herkästi, mikä tarkoittaa, että ihohuokosiin kertyy talia helpommin kuin kuivaan ihoon. Puhdista siis huokoset säännöllisesti joko happokuorinnalla tai syväpuhdistavalla naamiolla.
  6. Hoida kuin ammattilainen. Hiero puhtaalle iholle ensin puhdistusöljyä 5min ajan ja laita sen päälle puhdistava kasvonaamio, anna vaikuttaa 10-20min tuotteesta riippuen. Puhdistusöljy liuottaa ihohuokosista epäpuhtauksia & pehmittää ihoaa, jonka jälkeen naamion on helppo imeä epäpuhtaudet itseensä.

Kuuntele hillapod-jakso ihon rasvoittumisesta!

Ihonhoito uudelle tasolle: antioksidantit ovat avainasemassa

Lue lisää

Kotimainen BTB13 tuo tehon, teknologian ja ekologisuuden samassa paketissa.

Lue lisää

Hillan Black Week – Katso hoito-, tuote- ja lahjakorttitarjoukset!

Lue lisää