Blogi

Rasvoittuvan ihon hoito ja tuotteet – onnistuminen on mahdollista

Tiedämme tuhansien ihojen kokemuksella, että rasvoittuvan ihon hoito ei aina ole helppoa. Rasvoittuvan ihon tuotteet vaihtelevat myös yksilötasolla, joten oikeanlaisen rutiinin löytäminen vaatii usein kosmetologin apua.

Rasvoittuvan ihon tunnistaa siitä, että iholla on runsaasti kiiltelyä ja meikki saattaa ikään kuin sulaa kasvoilta. Iho voi tuntua puhdistuksen jälkeen raikkaalta, mutta pian iholle nousee jälleen talia. Rasvoittuva iho ei välttämättä ole epäpuhdas, mutta runsas talintuotanto voi aiheuttaa myös kipeitä finnejä tai mustapäitä.

Rasvoittuvassa ihossa on myös hyvät puolensa: iho ei tunnu lähes koskaan kiristävältä ja juonteet tuntuvat ja näyttävät matalammilta.

Kaikki alkaa puhdistuksesta

Yleisestä uskomuksesta poiketen rasvoittuva iho ei välttämättä tarvitse sen tujumpaa puhdistusta kuin kuiva tai herkkä ihokaan. Päinvastoin: liian tuju puhdistustuote voi ärsyttää ihoa ja saada ihon tasapainon horjumaan entistä pahemmin. Paras valinta onkin hellävarainen, mutta tehokas kaksoispuhdistus.

Puhdistusöljy liuottaa iholta paitsi meikin ja lian, myös ihon omaa liiallista rasvaa. Tämän jälkeen käytettävä puhdistusgeeli viimeistelee raikkaan tunteen ja syväpuhdistaa ihohuokoset. Näin tehtynä kaksoispuhdistus poistaa lian ja palauttaa ihon tasapainon.

Kokeile: Unna Nordic Usva Cleansing Oil -puhdistusöljy on kolmivaiheinen tuote, joka huuhtoutuu iholta helposti vedellä. BTB13 Clarifying Cleansing Gel -puhdistusgeeli on suunniteltu rasvoittuvalle ihotyypille.

Ongelmana rasvaisuus, epäpuhtaudet vai molemmat?

Rasvoittuvan ihon hoito on erilaista riippuen siitä, esiintyykö iholla pelkästään talin liikaeritystä vai tämän lisäksi epäpuhtauksia. Rasvoittuvuuden hillintään sopivat kevyet ja kosteuttavat ainesosat kuten katajavesi, ratamouute tai karpalouute. Epäpuhtauksien torjuntaan ja tulehduksien hillitsemiseen taas sopivat ihoa kuorivat ainesosat kuten hedelmähapot, maitohappo tai salisyylihappo.

Toisin kuin usein luullaan, myös rasvoittuva iho kaipaa kosteutta. Kosteuden on vain oltava kevyttä ja nopeasti imeytyvää täyteläisen ja öljyisen sijaan. Tällöin hyvä valinta on kasvovesi tai hoitoneste, joka sisältää ihon tarpeen kannalta oikeita ainesosia.

Kokeile: Unna Nordic Havu Balancing Toner -hoitovesi tasapainottaa ihoa katajaveden avulla ja jättää jälkeensä raikkaan tunteen. Pure Beauty Juniper Mist with AHA -kasvovesi sisältää epäpuhtauksia hoitavia, kevyesti kuorivia AHA-happoja.

Kosteutta sopivasti

Kosteusvoide tuo myös rasvoittuvalle iholle tarvittavia, suojaavia ja kosteuttavia ainesosia. Ihanteellisesti kosteusvoide jättää ihon mattapintaiseksi, jolloin ihon kiiltely päivän mittaan vähenee. Myös voiteesta kannattaa etsiä edellä mainittuja, rasvoittuvalle iholle sopivia uutteita.

Kokeile: Unna Nordic Suvi Refreshing Face Cream -kasvovoide imeytyy hetkessä ja rauhoittaa ihon talintuotantoa katajaveden avulla. EKOPHARMA Karpalo Balance -kasvovoide tuo tasapainoa karpalouutteen voimin.

Täsmätuotteista vetoapua

Erilaiset kuuriluontoisesti käytettävät kasvoseerumit tai -naamiot voivat auttaa rasvoittuvan ihon hoidossa ja ennaltaehkäistä ongelmien syntyä. Tällaisia tehokkaita tuotteita voi käyttää silloin tällöin tai paikallisesti ongelma-alueilla.

Rasvoittuvan ihon hoitoon sopivia tuotteita ovat muun muassa erilaiset savinaamiot, kuorivat ja kirkastavat happonaamiot ja punoitusta ja tulehdusta hillitsevät, tasapainottavat ja rauhoittavat seerumit. Myös aktiivihiiltä sisältävät tuotteet tai kevyet hyaluronihapposeerumit toimivat rasvoittuvalla iholla hyvin.

Kokeile: BTB13 Probiotic Clay Mask Powder -kasvonaamio hillitsee tulehduksia ja tukee ihon hyvinvointia probiootein. Unna Nordic Paju Peat Charcoal Bambu Mask -kuorintanaamio sisältää hiiltä, turvetta ja kuorivaa bambujauhetta.

Mietityttääkö rasvoittuvan ihon hoito? Tule kosmetologimme arvioitavaksi! Autamme valitsemaan oikeanlaiset tuotteet ja ihonhoitorutiinin, jota jaksat noudattaa ja joka tuo tuloksia. Varaa aika hoitoon täältä.

LUE MYÖS:

6 ihon rasvoittumista hillitsevää hoitovinkkiä

Lue lisää

Ihonhoito uudelle tasolle: antioksidantit ovat avainasemassa

Lue lisää

Kotimainen BTB13 tuo tehon, teknologian ja ekologisuuden samassa paketissa.

Lue lisää