Blogi

Kasvokuorinnan valinta omalle ihotyypille

Kauas on tultu niistä ajoista, kun kasvokuorinta tarkoitti teräviä rakeita sisältävää, ihoa raastavaa voidetta. Nykyään kuorintoja löytyy jokaiselle ihotyypille, kaikilla vahvuuksilla ja eri tarpeisiin. Kuorinnalla voidaan saada paitsi välittömästi sileämmän tuntuinen iho, myös hoitaa epäpuhtauksia, juonteita ja epätasaista ihonsävyä. Tämän vuoksi kannattaakin miettiä, mitä kuorinnaltaan ensisijaisesti haluaa.

Peruskuorinnasta välitön heleys

Rakeita sisältävät, yleensä geelimäiset tai voidemaiset kasvokuorinnat tekevät ihosta välittömästi sileämmän ja pehmeämmän tuntuisen. Perinteisellä kuorinnalla onkin aikansa ja paikkansa etenkin tilanteissa, joissa ihon hilseilystä ja karheudesta pitää päästä nopeasti eroon. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi juhliin valmistautuessa tai juhlista toipuessa

Rakeellisiin, mekaanisesti kuoriviin kuorintoihin on usein lisätty myös muita iholle hyödyllisiä ominaisuuksia. Esimerkiksi hiili tai savi auttaa syväpuhdistamaan ihoa, kun taas hedelmähapot hoitavat juonteita.

Kokeile: Unna Nordic Paju Peat Charcoal Bambu Scrub -kuorinta sisältää hienojakoista bambujauhetta, joka silottaa ihoa tehokkaasti. Samalla turve aktivoi pinnallisia verisuonia ja hiili imee itseensä epäpuhtauksia

AHA-kuorinta tehokkaaseen uudistamiseen

AHA-hapot eli hedelmähapot ovat tunnettuja siitä, että ne uudistavat ihoa ja syväpuhdistavat ihohuokosia. Esimerkiksi glykoli-, sitruuna- ja maitohappo kuuluvat AHA-happoihin. Koska AHA-hapoilla on valtava uudistava kyky, ne auttavat silottamaan ihon tekstuuria ja hoitamaan jopa juonteita. Mikäli iho on kovin herkkä, AHA-happojen käyttö kannattaa aloittaa varovasti ja miedoista tuotteista.
AHA-hapot sopivat täydellisesti samealle ja nuupahtaneelle iholle, sekä iholle jolla on jo ikääntymisen merkkejä.

Kokeile: Uudistava BTB13 Pro-Age AHA-Duo Scrub yhdistää mekaanisesti kuorivan bambujauheen ja kollageenintuotantoa parantavat, kiinteyttävät AHA-hapot.

BHA-kuorinta yllättää

BHA-hapot, kuten salisyylihappo, on usein mielletty epäpuhtaan ja rasvoittuvan ihon jutuksi. Sitä se ehdottomasti onkin, sillä BHA-happo auttaa torjumaan epäpuhtauksia ja tasapainottamaan ihoa. BHA kuitenkin rauhoittaa myös punoitusta tehokkaasti, jolloin se saattaa sopia myös herkemmälle iholle. Tärkeintä onkin katsahtaa hapon pitoisuuteen: mieto pitoisuus sopii lähes kaikille ihotyypeille, kun taas korkea pitoisuus toimii täsmätuotteena vaikeille tukkeumille ja epäpuhtauksille.

Kokeile: Ekopharma Karpalo BHA -kasvoöljy tasapainottaa ihoa ja ennaltaehkäisee sen tukkeutumista. Hoitoöljy tekee ihosta pehmeän ja rauhoittaa punakkuutta tehokkaasti. Kasvoöljyn mieto koostumus sopii käytettäväksi päivittäin tai esimerkiksi joka toinen päivä.

PHA-happo, tuo kuorinnoista hellävaraisin

Isomolekyylinen PHA-happo, useimmiten glukonolaktoni, on yleistynyt hurjaa vauhtia ihonhoitotuotteissa. Eikä ihme, sillä se sopii myös herkimmälle iholle! AHA-happoihin ja joskus myös BHA-happoihin liitettyä kirvelemistä tai ihon hilseilyä esiintyy PHA:n kanssa äärimmäisen harvoin. PHA on lisäksi ominaisuuksiltaan anti-inflammatorinen, jolloin se on nappivalinta herkälle, kuivalle tai pintakuivalle iholle.

Kokeile: Unna Nordic Heljä Glow Serum on miedosti kuoriva ja ihoa uudistava seerumi, joka sisältää PHA-hapon lisäksi kosteuttavaa koivunmahlaa ja antioksidanttista variksenmarjamehua. Kirkastava seerumi saa voimaa myös raparperiuutteesta.

Ihonhoito uudelle tasolle: antioksidantit ovat avainasemassa

Lue lisää

Kotimainen BTB13 tuo tehon, teknologian ja ekologisuuden samassa paketissa.

Lue lisää

Hillan Black Week – Katso hoito-, tuote- ja lahjakorttitarjoukset!

Lue lisää