Blogi

Kasvojen kaksoispuhdistus – valitse tuotteet oikein

Kaksoispuhdistus on kuulunut kiinteästi aasialaiseen ihonhoitoon, mutta nykyään lähes kaikki tuotemerkit ja kosmetologit suosittelevat metodia itsestään selvänä osana ihonhoitoa. Kaksoispuhdistuksen hyödyt ovat kiistattomat: iholta saa poistettua tehokkaasti öljyliukoisen ja vesiliukoisen lian meikkeineen päivineen, ja oikeilla tuotteilla tehtynä kaksoispuhdistus voi parantaa ihon kuntoa huomattavasti.

Mitkä tuotteet kaksoispuhdistukseen?

Vaikka kaksoispuhdistus on usein hellävarainen vaihtoehto, joskus tuotteiden valinta voi mennä pieleen. Useimmiten valitaan liian puhdistavia tuotteita ihotyypille, joka ei niitä tarvitse. Tuotteiden valintaan vaikuttavat myös käyttömieltymykset. Jos ei pidä öljyn tunnusta iholla, voi hyvin valita puhdistusmaidon tai -voiteen sen sijaan.

Etenkin herkän ja reaktiivisen ihon kanssa kaksoispuhdistuksen voi toteuttaa vain yhdellä, voidemaisella tuotteella. Tällöin tuotetta käytetään ensin meikin puhdistukseen ja sitten puhdistuksen viimeistelyyn.

Pääsääntönä voi sanoa, että ensimmäiseen vaiheeseen sopii puhdistusöljy, -emulsio tai -maito. Toiseen vaiheeseen voidaan valita vaahtoava puhdistusaine kuten puhdistusgeeli tai -vaahto. Katso alta, miten ihotyyppi vaikuttaa kaksoispuhdistuksen tuotteiden valintaan.

Ensimmäinen puhdistusvaihe

Herkkä iho: EKOPHARMA Helsinki Herukka Puhdistusemulsio on hajusteeton, voidemainen puhdistustuote päivittäiseen puhdistukseen.

Rasvoittuva iho: Luonkos Healing Moringa -öljypuhdistuskakku on suunniteltu tasapainottamaan ihoa. Kaoliinisavi puhdistaa ihoa ja hamppuöljy tuo kevyttä hoivaa.

Sekaiho: EKOPHARMA Helsinki Karpalo Puhdistusöljy sopii kaikille ihotyypeille, mutta sen tasapainottavat karpalo- ja piparminttu-uutteet tekevät hyvää erityisesti sekaiholle.

Kuiva iho: BTB13 Gentle Cleansing Oil on hellävarainen puhdistusöljy, joka poistaa meikin ja öljyliukoisen lian jättäen ihon pehmeäksi ja kosteutetun tuntuiseksi.

Normaali iho: Unna Nordic Usva Cleansing Oil -puhdistusöljy sopii kaikille ihotyypeille, sillä sen kolmivaiheinen koostumus on yhtä aikaa hellävarainen ja tehokas.

Ikääntynyt iho: Taiga Cleansing Oil Anti-Age on erityisesti ikääntyvälle iholle suunniteltu puhdistusöljy, joka jättää ihon kimmoisan tuntuiseksi.

Toinen puhdistusvaihe

Herkkä iho: Jos iho ei kestä toista vesipesua, voi puhdistuksen viimeistellä BTB13 Micellar Water -misellivedellä. Puhdistuksen voi myös toistaa ensimmäisen vaiheen emulsiolla, jolloin iho altistuu vähemmälle määrälle ainesosia ihonhoitorutiinin aikana.

Rasvoittuva iho: Unna Nordic Raita Cleansing Clay Gel on savea sisältävä puhdistusgeeli, joka jättää ihon raikkaan tuntuiseksi hilliten talin muodostumista.

Sekaiho: BTB13 Gentle Cleansing Foam -puhdistusvaahto on hellävarainen puhdistaja, joka jättää ihon pehmeäksi. Jos ensimmäinen vaihe on ollut laadultaan kovin puhdistava, voi toinen vaihe olla kosteuttavampi, voidemainen tai maitomainen tuote.

Kuiva iho: Unna Nordic Vilja Cleansing Oat Milk on vahvistava emulsio, joka jättää ihon ihanan pehmeäksi. Kaurauute sopii erityisesti kuivalle iholle hoitamaan ja kosteuttamaan.

Normaali iho: Edullinen Taika Kosteuttava Puhdistusgeeli jättää ihon nimensä mukaisesti kosteutetun tuntuiseksi ja raikkaaksi.

Ikääntynyt iho: By Raili Hydrating Cleanser -puhdistusemulsio sopii ohenevalle iholle, sillä se jättää iholle runsaasti kosteutta. Sopii myös ensimmäiseen vaiheeseen!

Lue seuraavaksi

6 ihon rasvoittumista hillitsevää hoitovinkkiä

Lue lisää

Ihonhoito uudelle tasolle: antioksidantit ovat avainasemassa

Lue lisää

Kotimainen BTB13 tuo tehon, teknologian ja ekologisuuden samassa paketissa.

Lue lisää