Blogi

Kasvoveden käyttö: kerrostaminen on tie heleään ihoon

Olet varmasti joskus lukenut, että kasvovesi viimeistelee ihonpuhdistuksen ja siksi kasvovettä käytetään vanulapun avulla. Nykyaikaiset kasvovedet ovat kuitenkin hoitavia, eivät puhdistavia, ja siksi vanulappuja käyttämällä et saa kaikkia tehoja irti kasvoveden käytöstä. Tämän artikkelin luettuasi tiedät, millainen kasvovesi sinulle sopii ja miten sitä käytetään.

Kasvoveden koostumus – pelkkää vettä?

Monelle kasvovesi voi tuntua turhalta vaiheelta, sillä nimensä mukaisesti kasvovesihän on pelkkää vettä. Vai onko sittenkään? Tosiasiassa vesi korvataan modernissa tuotesuunnittelussa usein ravitsevalla ja kosteuttavalla kasviuutteella, -vedellä tai jopa koivunmahlalla. Tällainen kasvovesi tuokin iholle paljon enemmän kuin vain vesikosteutta: vitamiineja, antioksidantteja ja kosteutta sitovia sakkarideja.

Kasvoveden ainesosia kannattaa etsiä ihotyypin ja ihon tarpeiden mukaan, aivan kuten muissakin tuotteissa. Lunttaa artikkelin lopusta kasvovesisuositukset eri ihotyypeille!

Kasvoveden käyttö kerrostamalla

Tämä Aasiasta alkunsa saanut trendi on kuulunut kosmetologien kikkapakkiin jo vuosien ajan. Kasvoveden kerrostaminen iholle taklaa yleisimpiin iho-ongelmiin nopeasti, sillä se vähentää ihon hilseilyä, syväkosteuttaa ihoa ja poistaa karheutta. Kasvoveden kerrostaminen sopii aivan kaikille ihotyypeille, kunhan tuote on sopiva ja muu ihonhoito kunnossa.

Kun kasvovettä kerrostetaan, vanulaput jätetään kaappiin. Kasvovettä levitetään käsien kautta vastapuhdistetuille kasvoille noin euron kolikon kokoinen määrä kerrallaan hieroen. Kerroksia toistetaan muutamasta kerrasta jopa seitsemään riippuen ihon tilanteesta. Tämän jälkeen kosteus lukitaan iholle kosteusvoiteella, jotta se ei haihdu heti iholta pois. Kerrostaminen toimii myös hoitovesien kanssa, jotka ovat useimmiten hieman paksumpia versioita kasvovedestä.

Millainen kasvovesi sopii minulle?

Riskitön valinta kasvovedeksi on kosteuttava, hyaluronihappopitoinen tuote. Se tuo täytelöittävää kosteutta kaikille ihotyypeille ja sopii usein herkimmillekin ihoille. Kasvoveden käyttö kuitenkin tehostuu, kun se sisältää ihotyypin mukaan valittuja ainesosia. Katso alta kosmetologin suositukset!

Kuiva iho: Taiga Beauty Essence Sensitive on täyteläinen ja ravitseva hoitovesi kuivalle ja herkälle iholle. Miedosti ihoa kuoriva ja uudistava PHA-happo poistaa iholta hilseilyä ja karheaa tunnetta. Hajusteeton koostumus.

Normaali iho: Unna Nordic Varpu Renewing Toner -hoitovesi sopii kaikille ihotyypeille. Runsaan geelimäinen koostumus vahvistaa ihon omaa puolustuskykyä prebioottien avulla. Fermentoitu granaattiomenauute tutkitusti aktivoi kollageenintuotantoa samalla, kun ratamouute tuo tasapainoa.

Sekaiho: EKOPHARMA Helsinki Karpalo Kasvovesi tasapainottaa rasvoittuvuutta tehokkaasti. Kuivunmahla kosteuttaa ihoa ilman, että iholle jää öljyinen tunne. Pajunkuoriuute lievittää tulehdusta.

Rasvoittuva iho: Unna Nordic Havu Balancing Toner -hoitovesi on raikkaan tuntuinen, geelimäinen hoitotuote. Katajavesi ennaltaehkäisee ihon rasvoittumista samalla, kun ratamouute rauhoittaa ihoa ja vähentää punoitusta.

Ikääntyvä iho: BTB13 Pro-Age Vitalizing Toner on runsaan antioksidanttinen kasvovesi, joka kiinteyttää ihoa patentoidulla yhdisteellä. Koivunmahla ja hyaluronihappo pitävät huolen ihon kosteustasapainosta ja täyteläisyydestä.

Epäpuhdas iho: BTB13 Clarifying Toner on rauhoittava kasvovesi, joka auttaa vähentämään bakteerien kasvua ja tulehdusta iholla. Vahvistava ja tasapainottava tuote, joka kohdistaa tehonsa epäpuhtauksiin.

Herkkä iho: EKOPHARMA Helsinki Herukka Kasvovesi kosteuttaa ja vahvistaa herkkää ihoa mustaherukkauutteen avulla. Inuliini ja oligosakkaridit toimivat tehokkaina, vahvistavina prebiootteina.

 

 

 

6 ihon rasvoittumista hillitsevää hoitovinkkiä

Lue lisää

Ihonhoito uudelle tasolle: antioksidantit ovat avainasemassa

Lue lisää

Kotimainen BTB13 tuo tehon, teknologian ja ekologisuuden samassa paketissa.

Lue lisää