Blogi

Onnistu itseruskettavan kanssa! Ohjeet itseruskettavan levitykseen

Onnistunut itseruskettavan levitys on helppoa, kun tietää niksit. Katso ohjeet itseruskettavan levitykseen ja ryhdy toimeen!

Kummitteleeko mielessä oranssi iho ja laikukas lopputulos? Itseruskettavan käyttö voi, menneistä kokemuksista huolimatta, olla mukavaa ja helppoa. Tärkeintä on tehdä hyvä pohjatyö, säätää levitystekniikka kohdilleen ja huolehtia ihon kosteutuksesta myös levityksen jälkeen. Ohjeet itseruskettavan levitykseen löytyvät tästä, silvuplee!

Aloita kuorinnasta

Kuorinta on ykkösjuttu, mitä tulee itseruskettavan levitykseen. Teki kuorinnan sitten pesusienellä tai siihen suunnitellulla tuotteella, kuorinta tasoittaa tietä itseruskettavalle poistamalla kuollutta ihosolukkoa ja hillitsemällä ihon hilseilyä. Jos iho vaikuttaa muutoin tasaiselta, kannattaa silti kuoria esimerkiksi kyynärpäät, polvet ja jalkapöydät. Näin itseruskettava ei tarraa kuiviin kohtiin ja jätä jälkeensä laikkuja.

Kokeile: Ecotools Loofah Body Sponge Luffa -pesusieni kuorii ihon hellävaraisesti ja kestää pitkään. Reippaammin kuoriva Pellava-puuvilla-kuorintakinnas on asiakkaidemme suosikki, joka silottaa sääret ja karheat kohdat hetkessä.

Kahden koulukunnan kosteutus

Osa vannoo ihon kosteuttamiseen ennen itseruskettavan levittämistä, kun taas osa nimenomaan välttelee sitä. On totta, että ihon kosteuttaminen voi helpottaa itseruskettavan levittämistä – etenkin jos kyseessä on ohut vaahto tai itseruskettava kasvovesi. Mikäli itseruskettava kuitenkin on voidemainen ja jo itsessään kosteuttava, voi kosteuden kerrostaminen saada sen kiinnittymään iholle epätasaisesti. Kesäaikana on myös muistettava mahdollinen hikoilu ja suurempi ilmankosteus, jotka voivat vaikuttaa ihon kosteustasapainoon.

Kokeile: kosteusvoiteen sijaan voi kokeilla lisätä kosteutuksen jo kuorintaan Ekopharma Helsinki Hilla Hellä 2-in-1-vartalonkuorintaöljyn avulla. Voit kokeilla myös kevyttä, nopeasti imeytyvää Ekopharma Helsinki Hilla Hellä -vartaloseerumia.

Itseruskettavan levitys: alhaalta ylös ja pyörivin liikkein

Ohjeet itseruskettavan levitykseen neuvovat usein levittämään tuotteen pyörivin liikkein. Tämä on aivan totta ja tärkeä tekniikka, mutta se mikä usein unohtuu on itseruskettavan levitys alhaalta ylöspäin. Kun itseruskettavan levityksen aloittaa sääristä ja etenee pikku hiljaa ylöspäin, vartalolle ei jää viiruja esimerkiksi vatsan ihon koskettaessa reisiä.

Itseruskettavan levitykseen kannattaa varata aikaa. Kun tekniikka on kunnossa, koko vartalon itserusketus onnistuu nopeastikin, mutta aloittelijan kannattaa ottaa varman päälle. Tuotetta kannattaa käyttää kerralla mieluummin runsaasti kuin pihistellen, sillä suuri määrä voidetta tai vaahtoa levittyy iholle helpommin kuin kitsas annostelu.

Vinkki käsien ja ranteiden käsittelyyn! Kun olet levittänyt itseruskettavan muualle vartalolle ja kasvoille, pese kädet. Lisää pieni määrä itseruskettavaa toisen käden kämmenselälle ja hiero kämmenselkiä ja sormien selkämyksiä yhteen. Käsittele myös ranteet näin ja vältä itseruskettavan joutumista kämmenpuolelle. Ota lopuksi kostea froteepyyhe ja hiero ranteet ja sormien sivuosat ja välit niin, että itseruskettava häivyttyy näillä alueilla. Tämä ennaltaehkäisee selkeiden rantujen syntymistä ranteiden ja käsien alueelle.

Itseruskettavan ylläpito

Parhaan ja pysyvimmän lopputuloksen saa, kun itseruskettavaa levittää ensin muutamana päivänä putkeen ja tämän jälkeen 1–2 kertaa viikossa sävyn ylläpitämiseksi. Ihoa ei enää ensimmäisen levityskerran jälkeen tarvitse kuoria joka kerta, mutta noin kerran viikossa tapahtuva silotus tasoittaa sävyä sopivasti. Kun tämän lisäksi pitää ihon kosteutettuna, pysyy rusketus iholla parhaiten ja sitä on helppo tummentaa tai antaa sen haalistua.

Ohjeet itseruskettavan levitykseen ovat lopulta yksinkertaiset. Kuori, levitä tuote huolellisesti ja kosteuta ihoa säännöllisesti, ja olet jo pitkällä!

Osta ekologiset itseruskettavat tuotteet tästä linkistä.

LUE MYÖS:

6 ihon rasvoittumista hillitsevää hoitovinkkiä

Lue lisää

Ihonhoito uudelle tasolle: antioksidantit ovat avainasemassa

Lue lisää

Kotimainen BTB13 tuo tehon, teknologian ja ekologisuuden samassa paketissa.

Lue lisää