Blogi

Ikääntyvän ihon hoito – Mitä on anti-age-ihonhoito?

Ikääntyvän ihon hoitoon ei ole yhtä muottia, sillä ikääntyvä iho ei ole varsinainen ihotyyppi vaan pikemminkin ominaisuus. Me kaikki ikäännymme, ja toisille se aiheuttaa enemmän muutoksia iholla kuin toisille. Ihon ikääntyminen on väistämätöntä, mutta luonnollista: siinä ei ole mitään piiloteltavaa!

Mitä ovat ihon ikääntymismuutokset ja mistä ne johtuvat?

Ihon ikääntyessä se alkaa menettää muun muassa kollageenia ja elastiinia, jotka ylläpitävät ihon kimmoisuutta. Tämä näkyy ihon ohenemisena, juonteina ja valahtamisena. Iän myötä iholla esiintyy enemmän myös pigmenttimuutoksia ja iho voi muuttua kuivempaan suuntaan. Yksilöllisesti on kuitenkin suurta vaihtelua siinä, mitkä muutokset ovat näkyvimpiä: toisen iho muuttuu rasvoittuvammaksi ja laajenneet ihohuokoset näkyvät selvemmin, kun taas toiselle ikä tuo mukanaan maksaläiskiä ja syviä uurteita.

On arvioitu, että jopa 70–80 % ihon ikääntymismuutoksista johtuu auringon UV-säteilystä. Kun iho altistuu useita vuosia UV-säteilylle, solutasolla syntyy muutoksia jotka aiheuttavat paitsi ikääntymisen merkkejä, myös pahimmassa tapauksessa ihosyövän. Tehokkain keino hoitaa ikääntynyttä ihoa onkin varmistaa tehokas aurinkosuoja keväästä syksyyn.

Jokaisen iho on varmasti päässyt altistumaan auringolle elämän aikana jonkin verran. Kannattaako kirves heittää kaivoon aurinkovoiteen osalta, kun iholla on jo selkeitä UV-vaurioita? Ei kannata! Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa auringolta suojautumista, sillä SPF-suoja ennaltaehkäisee jo syntyneiden vaurioiden etenemistä ja vähentää UV-säteilyn kokonaisaltistusta elämän aikana. Iho nimittäin muistaa jokaisen auringonsäteen.

Lue lisää auringolta suojautumisesta tästä artikkelista.

Ikääntyvän ihon hoito anti-age-kosmetiikalla

Aikoinaan aikuisen ihon tuotteille keksittiin vetävä markkinointinimi, anti-age. Tätä termiä ei ole säädelty, eli sille ei ole asetettu esimerkiksi ainesosakriteerejä. Useimmiten anti-age-tuotteet ovat kuitenkin tuntumaltaan täyteläisempiä (sopivat ikääntyneelle, ohuemmalle iholle) ja niissä on tehoaineita, jotka hoitavat juonteita tai pigmenttimuutoksia tai tuovat iholle kiinteytyneen tunteen.

Aikuisen ihon hoitoon on tarjolla myös erilaisia kasvohoitoja. Erityisesti mikroneulaus ja kuorintahoidot ovat hyviä, sillä ne hoitavat yhtäaikaisesti useaa ikääntyvän ihon haastetta ja tehostavat ihon luonnollista uudistumista. Lue lisää mikroneulauksesta tästä artikkelista.

Ikääntyvän ihon kotihoidossa kannattaa keskittyä yhteen ongelmaan kerrallaan, sillä anti-age-tuotteet ovat usein erittäin tehokkaita ja ihoa aktivoivia. Liian monen aktiiviaineen, tujun puhdistuksen tai tiheän kuorinnan vuoksi ihon suojakerros voi häiriintyä. Näin ollen maltti on valttia: päätä, mikä on isoin asia, johon toivot muutosta iholla ja hoida ihoa sen mukaisesti.

Tuotesuositukset aikuiselle iholle

Alta löydät vinkkejä siihen, millaisista tuotteista ikääntyvän ihon rutiini kannattaa koostaa. Tärkeintä on muistaa maltillinen lähestymistapa ja tarvittaessa tulla esimerkiksi meille Hillaan, jossa voimme valita tuotteet tarkasti juuri sinun ihollesi. Varaa aika hoitoon tästä tai tule käymään!

Juonteet: Tehokas ja tutkittu retinoli silottaa juonteita ja uudistaa ihoa, ja se sopii myös esimerkiksi epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle erinomaisesti. BTB13 Medical Vitamin A 1% -hoitovoide on tehotuote jo A-vitamiiniin tottuneelle iholle, sillä se sisältää kosmetiikalle sallitun maksimimäärän retinolia. Lue lisää retinolista tästä artikkelista.

Pigmenttimuutokset: C-vitamiini on retinolin tapaan tehokkaasti ihoa uudistava ainesosa. Unna Nordic Taimi Vitamin C Treatment -hoitoseerumi on kuuriluontoisesti käytettävä apu, joka auttaa kirkastamaan ihoa jo 6 viikon aikana. Lue lisää C-vitamiinista tästä artikkelista.

Kiinteytys: BTB13 Pro-Age Firming Serum hoitaa laaja-alaisesti ihon ikääntymismuutoksia ja tuo iholle erityisesti kiinteyttä. Tutkitusti vaikuttava BTB13-yhdiste edistää ihon uudistumista. Elvyttävä seerumi sopii kaikille ihotyypeille tuomaan kokonaisvaltaista hoitoa.

Laajentuneet ihohuokoset: Pehmeän ja kimmoisan pinnan iholle tuova Ekopharma Tyrni AHA-Duo -kasvokuorinta kirkastaa. Syväpuhdistava vaikutus auttaa häivyttämään ihohuokosia ja tekee ihosta tasaisemman tuntuisen hoitaen samalla valovaurioita.

Punoitus: Ekopharma Karpalo Rosace Anti-Redness -seerumi on hoitoseerumi punoittavalle ja ruusufinniin taipuvaiselle iholle. Seerumi tasapainottaa ihoa ja auttaa hillitsemään kasvojen punoitusta. Hajusteeton!

Vartalon iho: Ikääntymismuutokset ulottuvat myös vartalon iholle. Nopeasti imeytyvä Ekopharma Tyrni Pro-Lift -dekolteeseerumi edistää rintakehän kimmoisuutta ja auttaa ennaltaehkäisemään ikääntymismuutoksia muun muassa Q10-koentsyymin voimin.

Mitä saat kun käytät sekaihon seerumia?

Lue lisää

Miksi seerumit ovat niin tehokkaita?

Lue lisää

6 ihon rasvoittumista hillitsevää hoitovinkkiä

Lue lisää