Blogi

Esittelyssä Ekopharma Mustikka – luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle

Paras asia, mitä herkälle ihollesi voit tehdä, on vahvistaa sen omaa suojakerrosta. Tämä onnistuu yksinkertaisella rutiinilla, jossa ihon reaktiivisuus on otettu huomioon puhdistuksesta kosteutukseen ja suojaan asti. Tästä artikkelista saat kosmetologin vinkit herkän ihon hoitoon ja tuotteisiin.

Herkkä iho – pysyvä ihotyyppi?

Herkkä iho ei varsinaisesti ole ihotyyppi tai pysyvä ominaisuus. Herkäksi ihoksi määritellään iho, joka reagoi punoituksella tai jopa ihottumalla ulkoisiin rasitteisiin. Tällaisia voivat olla esimerkiksi voimakkaat sään vaihtelut, tietyt ainesosat ihonhoitotuotteissa tai ilman kuivuus. Herkällä iholla saattaa olla lisäksi ihosairauksia, kuten atopiaa tai couperosaa, jotka tuovat omat kommervenkkinsä ihonhoitoon. Aiemmin normaali iho voi herkistyä esimerkiksi hormonien, ihovaurioiden tai epäsopivan ihonhoitorutiinin seurauksena.

Herkkyys on varsinaisen ihotyypin sijaan pikemminkin ominaisuus, jota on kaikilla ihoilla – toisilla enemmän, toisilla vähemmän. Yhteistä herkälle iholle on, että herkkyys johtuu ihon suojakerroksen tasapainon heikkenemisestä. Joillain syynä tähän on ihosairaus, kuten atooppisen ihon normaalista poikkeava pintarakenne, joillain esimerkiksi liian pitkään jatkunut, iholle liian tehokas puhdistusrutiini tai useat, voimakkaat happokuorinnat yhdistettynä epäsopivaan kosteutukseen.

Herkän ihon reaktiivisuutta voidaan huomattavasti vähentää sopivalla ihonhoidolla ja siihen yhdistetyillä kasvohoidoilla. Hillan kosmetologit ovat erikoistuneet herkän ihon hoitoon luonnonkosmetiikalla, joten meillä on tarjota kikka jos toinenkin – sekä mahdollisimman hellävaraisia ja silti elämyksellisiä kasvohoitoja herkkäihoisille. Lue lisää kasvohoidoistamme tästä linkistä.

Herkän ihon tasapainon palauttaminen

Olennaisinta herkän ihon hoidossa on ulkopuolisen ärsytyksen minimoiminen. Tämä tarkoittaa, että usein ihonhoitorutiinia on yksinkertaistettava ja esimerkiksi liian aktivoivat tuotteet, kuten A- tai C-vitamiini, on jätettävä parempaan hetkeen. Myös hajusteiden välttely voi olla tarpeen.

Herkän ihon hoidossa mennään usein pieleen puhdistuksen valinnassa. Moni haluaa tehokasta puhdistusta ja ”narskuvaa” tunnetta iholleen, mutta herkälle iholle toimii parhaiten hellävarainen, voidemainen tai maitomainen puhdistus. Puhdistusmaito poistaa iholta meikin ja lian yhtä hyvin kuin vaahtokin, mutta tekee sen häiritsemättä ihon luonnollista suojaa ja jopa kosteuttaen ihoa jo puhdistuksen aikana. Iho jääkin puhdistusmaidon jälkeen erittäin pehmeän ja kimmoisan tuntuiseksi, ja kirvelyn tai kiristyksen tunne on minimoitu.

Mikäli kaipaa rutiiniin kaksoispuhdista, sen voi tehdä yksinkertaisesti puhdistusmaidon avulla. Tällöin kasvot vain puhdistetaan kahteen kertaan samalla tuotteella. Toiseksi tuotteeksi voi valita myös miselliveden, jota käytetään vanulapun avulla.

Kokeile: Ekopharma Mustikka Sensitive -puhdistusmaito sisältää mietoja, kasvipohjaisia peseviä aineita. Hajusteeton puhdistusmaito kosteuttaa ihoa triglyseridian, skvalaanin ja mustikkauutteen avulla. Pumppupullo helpottaa käyttöä.

Pehmeyttä kosteutuksesta

Herkällä iholla on taipumus punoittaa ja kuivua herkästi, jolloin kosteuttavissa tuotteissa kannattaa suosia rauhoittavia ainesosia. Tällaisia ovat esimerkiksi beetaglukaania sisältävä kaurauute, niasiiniamidi ja keramidit. Herkän ihon tuotteet pyrkivät myös vahvistamaan ihon omaa suojakerrosta, jolloin reaktiivisuus vähenee ja iho tuntuu pehmeämmältä ja vastaanottavaisemmalta.

Helpoin tie kosteutukseen on kerrostaa iholle kasvovettä, jonka jälkeen kosteus lukitaan ihoon kasvovoiteella. Kasvovedestä iho saa välittömästi kiristävää tunnetta helpottavaa vesikosteutta, ja kasvovoide puolestaan pehmentää ihoa pitkäkestoisesti.

Kokeile: Ekopharma Mustikka Sensitive -kasvovesi on pakattu kätevään suihkepulloon, jolloin sen lisäily päivän mittaan on vaivatonta. Mustikkauutetta ja hyaluronihappoa sisältävä, hajusteeton kasvovesi rauhoittaa herkkää ihoa ja hillitsee punoitusta.

Kokeile: Ekopharma Mustikka Sensitive -kasvovoide on kuin apteekin perusvoide, sillä se ravitsee ja suojaa ihoa intensiivisesti. Voide sisältää runsaasti triglyseridejä, keramideja ja mustikkauutetta, joiden avulla iho rauhoittuu hetkessä ja tuntuu pehmeältä koko päivän ajan.

Pehmeyttä ja suojaa kasvoöljystä

Herkän ihon tapauksessa ihon lipidisuoja on usein järkkynyt syystä tai toisesta. Tällöin sen tueksi sopii erinomaisesti laadukas kasvoöljy, jonka rasvahapot auttavat vahvistamaan ihoa. Öljy muodostaa iholle suojan myös ulkoisia rasitteita, kuten pakkasta, tuulta tai lämpötilan vaihteluita vastaan. Kasvoöljyä voi lisätä kasvovoiteen päälle tai sekoittaa suoraan voiteeseen.

Kokeile: Ekopharma Mustikka Sensitive -kasvoöljy on täynnä ravitsevia kasviöljyjä, hyvää tekeviä antioksidantteja ja suojaavia omega-rasvahappoja. Hajusteeton kasvoöljy sisältää myös skvalaania, jota löytyy iholta luonnostaan.

Ekopharma Mustikka Sensitive -tuotelinja on luotu erittäin herkän, reaktiivisen ja oireilevan ihon tarpeisiin. Hajusteettomat tuotteet ovat kuin apteekin perusvoiteita: ne suojaavat, pehmentävät ja hoitavat koko perheen ihoa hellävaraisesti, ihon omaa luonnollista suojaa vahvistaen ja tukien. Sertifioidut luonnonkosmetiikan tuotteet sopivat myös lapsille sekä iholle, jolla on esimerkiksi couperosaa, atopiaa tai suunympärysihottumaa.

Tutustu Ekopharma Mustikka Sensitive -tuotelinjaan tästä linkistä.

6 ihon rasvoittumista hillitsevää hoitovinkkiä

Lue lisää

Ihonhoito uudelle tasolle: antioksidantit ovat avainasemassa

Lue lisää

Kotimainen BTB13 tuo tehon, teknologian ja ekologisuuden samassa paketissa.

Lue lisää