Blogi

Niasiiniamidi ihonhoidossa

Niasiini ja niasiiniamidi ovat B3-vitamiinin eri muotoja, jotka vaikuttavat iholla kirkastavasti. Ihon sävyn tasoittuminen ja pigmenttimuutosten heleyttäminen eivät kuitenkaan ole huippuainesosan ainoita ansioita, vaan niasiiniamidi tekee iholla paljon muutakin.

Niasiiniamidin vaikutukset iholla

B3-vitamiini tunnetaan ennen kaikkea kirkastavana ainesosana, joka auttaa häivyttämään ihon pigmenttimuutoksia ja tuomaan samealle iholle kirkkautta. Se on kuitenkin vain yksi tämän monipuolisen vitamiinin eduista. Niasiiniamidi (tunnetaan myös nikotiiniamidina) hoitaa myös ikääntyvän ihon juonteita, tasapainottaa rasvoittuvuutta ja hillitsee punoitusta. Se on rauhoittava ainesosa, joten se sopii epäpuhtaan ihon tasapainottamiseen. Niasiiniamidia löytyykin monentyyppisistä tuotteista, sillä se taklaa useita ongelmia yhtäaikaisesti ja sopii yhteen lähes kaikkien muiden kosmetiikan ainesosien kanssa.

Sopiiko niasiiniamidi herkälle iholle?

Kyllä sopii! B3-vitamiini on toista kirkastavaa suosikkia, C-vitamiinia, hellävaraisempi iholle. Niasiiniamidi onkin huikean hyvin siedetty, joten jos iho pillastuu A- tai C-vitamiinista, on niasiinia sisältävä tuote loistava vaihtoehto herkälle iholle. Hyvin säilyvä ja edullinen niasiiniamidi on myös pienen budjetin pelastus, sillä sen avulla saa iholleen monia, kalliista anti-age-tuotteista tunnettuja vaikutuksia pienemmällä euromäärällä.

Miten niasiiniamidia käytetään?

Niasiiniamidia löytyy lähes kaikentyyppisistä ihonhoitotuotteista, mutta tehokkaimmillaan se on seerumina. Seerumi sisältää useimmiten enemmän niasiiniamidia kuin muut tuotteet, mutta ainesosa toimii ehdottoman hyvin myös pienempinä pitoisuuksina esimerkiksi hoitovedessä tai kasvovoiteessa.

Löydä sopiva niasiiniamidi-tuote ihollesi

Epäpuhtaalle ja punoittavalle iholle sopiva BTB13 Medical Vitamin B3 10 % -voide on koostumukseltaan erittäin kevyt, nopeasti imeytyvä ja ihoa tasapainottava. Stressaantunutta ja väsynyttä ihoa hoitava niasiiniamidi-voide sopii kaikille ihotyypeille tuomaan rauhoittavaa, punoitusta hillitsevää tehoa sekä kirkkautta.

Mikäli iho on erittäin tukkeutunut, punoittava ja kaipaa tehokasta paikallishoitoa, BTB13 Medical Rosacea+Acne -hoitogeeli helpottaa oloa pikaisesti. Täsmähoito sisältää niasiinin lisäksi epäpuhtauksia hillitsevää atselaiinihappoa, korjaavaa BTB13-yhdistettä ja B5-vitamiinia (pantoteenihappo). Kevyt, skvalaanipohjainen ja nopeasti imeytyvä geelikoostumus auttaa rauhoittamaan ihon nopeasti.

Herkän, ikääntyvän ihon suosikki on ylellisen tuntuinen By Raili Vitamin B3 Face Cream -kasvovoide. Voiteen koostumus sisältää 10 % kirkastavaa niasiiniamidia, kosteuttavaa skvalaania ja glyseriiniä. Ihosta tulee pirteämmän ja heleämmän näköinen ilman A- tai C-vitamiinin ihoärsytystä.

Jos ihosi ei ole erityisen herkkä ja haluat yhdistää niasiiniamidin tehokkaaseen A- ja C-vitamiiniin, Ekopharma Karpalo Vitamin A -kasvovoide tuo tämän vitamiinicocktailin ihollesi edullisesti. Taikapähkinää, koivunmahlaa ja karpaloöljyä sisältävä, kevyt kasvovoide sopii aikuiselle iholle, jolla on hormonaalisia epäpuhtauksia ja punoitusta. Monipuolinen valikoima vitamiineja hoitaa ikääntymismuutoksia, tasoittaa ihoa ja uudistaa sitä samalla hilliten rasvoittuvuutta. Täydellinen kombo!

LUE MYÖS:

Ihonhoito uudelle tasolle: antioksidantit ovat avainasemassa

Lue lisää

Kotimainen BTB13 tuo tehon, teknologian ja ekologisuuden samassa paketissa.

Lue lisää

Hillan Black Week – Katso hoito-, tuote- ja lahjakorttitarjoukset!

Lue lisää