Blogi

Vitamiinit ihonhoidossa – valitse oikein!

Haluatko vahvistaa ihoa, jotta se kestää vuodenaikojen vaihtelua oireilematta? Haluatko häivyttää juonteita tai arpia kasvoilta? Entä tasoittaa ihonsävyä, hoitaa punoitusta tai tehostaa ihon omaa suojakerrosta? Tämä kaikki on mahdollista ihonhoidon vitamiinien avulla! Lue pikaopas vitamiineihin alta.

A-vitamiini – ihon supersankari

Retinolina tai retinoidina tunnettu vitamiini on yksi tutkituimmista ihonhoidon ainesosista. Iso pitoisuus A-vitamiinia auttaa tasoittamaan juonteita, häivyttämään arpia ja uudistamaan ihoa tehokkaasti. Maltillinen pitoisuus taas auttaa vahvistamaan ihoa, hillitsemään epäpuhtauksia ja taklaamaan ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä. Aloita retinolituotteen käyttö varovasti, käytä sitä vain ilta-aikaan ja suojaa iho huolellisesti auringolta päivisin.

Jos sinulla on herkkä iho, voit valita retinolin sijasta tuotteen, joka sisältää A-vitamiinin esiastetta eli karoteenia. Tällaisia raaka-aineita ovat esimerkiksi tyrni ja ruusunmarja.

Kokeile A-vitamiinia ihonhoidossa:

BTB13 Medical Vitamin A 0,5% Active – A-Vitamiinivoide

BTB13 Medical Vitamin A 1% Active – A-Vitamiinivoide

Kokeile karoteenia ihonhoidossa:

BTB13 Moisture Recharge Eye Mask -silmänympärysnaamio

EKOPHARMA Helsinki Tyrni Päivävoide

B3-vitamiini herkälle ja epäpuhtaalle iholle

Epäpuhtaan ihon must-have vitamiini, joka hillitsee talituotantoa! B3 eli niasiini kannattaa valita ihonhoitorutiiniin myös, jos iho ei kestä C-vitamiinia tai retinolia, mutta haluat silti tasoittaa ihonsävyä, tukea ihon omaa suojakerrosta ja hoitaa pigmenttimuutoksia. Niasiini on iholla hyvin siedetty, jolloin se sopii myös herkälle iholle.

Kokeile B3-vitamiinia ihonhoidossa:

BTB13 Medical Vitamin B3 10% Active -kasvovoide

BTB13 Clarifying Oil-Free Cream -kasvovoide

EKOPHARMA Helsinki Karpalo Rosacea Hoitogeeli

B5-vitamiini rauhoittaa

Pantenoliksi kutsuttu ainesosa on täsmävitamiini punoittavalle ja tyynnyttelyä kaipaavalle iholle. B5-vitamiinia löytyy usein myös kosteusköyhän ihon tuotteista, sillä se on erinomainen apu hilseilyyn. Pantenoli sopii erinomaisesti kaveriksi muiden vitamiinien ja aktiiviaineiden kanssa, sillä se rauhoittaa ihoa.

Kokeile B5-vitamiinia ihonhoidossa:

BTB13 Medical Skin Relief Serum – kasvoseerumi

BTB13 Pro-Age Vitamin Cream 2 -kasvovoide

C-vitamiini: ihon uudistaja & tukipilari

Askorbiinihappo eli C-vitamiini on trendikäs ainesosa – eikä syyttä. Ihon sävyä tasoittava ja maksaläiskiä hoitava vitamiini on mainettaan monipuolisempi. Se nimittäin tehostaa aurinkosuojan toimintaa, toimii apuna muille antioksidanteille, hoitaa epäpuhtauksia ja tukee kollageenin muodostumista. Aloita käyttö lempeästi ja pienin pitoisuuksin, ja vältä samanaikaista käyttöä retinolin kanssa minimoidaksesi ihoärsytyksen riskin. Lue lisää C-vitamiinista ihonhoidossa tästä artikkelista ja löydä sinulle sopiva C-vitamiinituote.

Kokeile C-vitamiinia ihonhoidossa:

Unna Nordic – TAIMI Vitamin C Treatment -kuuriseerumi

BTB13 Medical Vitamin C Triple Active -kasvovoide

EKOPHARMA Helsinki Tyrni Päivävoide

BTB13 Pro-Age Vitamin Face Mask -kasvonaamio

Taiga – Vitamin C Serum Anti-Age -kasvoseerumi

E-vitamiini täydentää muita antioksidantteja

Vaikka E-vitamiini käsitetään usein säilöntäaineeksi, sillä on hyviä vaikutuksia myös iholla. E-vitamiini sopii erityisesti kuivalle tai vaurioituneelle iholle vahvistavaksi ainesosaksi, joka toimii hyvin yhteen muiden vitamiinien kanssa. E-vitamiinin löytääkin usein vitamiinisekoituksista.

Kokeile E-vitamiinia ihonhoidossa:

EKOPHARMA Helsinki Tyrni Kasvovesi

EKOPHARMA Helsinki Vadelma Hoitoseerumi

BTB13 Hair Growth Vitamin Conditioner -hoitoaine hiuksille

Ihonhoito uudelle tasolle: antioksidantit ovat avainasemassa

Lue lisää

Kotimainen BTB13 tuo tehon, teknologian ja ekologisuuden samassa paketissa.

Lue lisää

Hillan Black Week – Katso hoito-, tuote- ja lahjakorttitarjoukset!

Lue lisää