Blogi

Aurinkovoiteen puhdistus helposti & nopeasti

Aurinkovoiteen koostumus vaikuttaa paljon siihen, kuinka helppo se on poistaa iholta. Tiukasti ihoon jumahtavat etenkin hikoilua ja vettä hylkivät voiteet, ja se on loistava asia niiden käytön kannalta. Aurinkovoiteen puhdistus päivän päätteeksi on helppoa, kun tietää pari niksiä.

Aurinkovoiteen puhdistus öljyllä

Paras ja hellävaraisin tapa aurinkovoiteen poistoon on kasvoillekin suositeltu öljypuhdistus. Kannattaa huomata, että öljy levitetään kuivalle iholle ja hierotaan ihoon perusteellisesti, jolloin se irrottaa tiukimmankin aurinkovoiteen iholta. Tämän jälkeen öljy huuhdellaan iholta vedellä. Puhdistuksen viimeistelee suihkugeeli, joka vie mennessään varmasti viimeisetkin rippeet voiteesta. Puhdistusöljy ei myöskään kuivata ihoa, jolloin iho tuntuu miellyttävän pehmeältä suihkun jälkeen. Öljykikka sopii koko perheelle, kunhan öljyä malttaa hieroa kuivalle iholle ennen suihkuun astumista.

Kokeile: Ekopharma Hilla Hellä 2-in-1 -kuorintaöljy poistaa aurinkovoiteen tehokkaasti ja kuorii samalla ihoa hienojakoisen bambujauheen avulla. Kuorinnan ansiosta iho jää mukavan pehmeäksi.

Aurinkovoiteen poisto kintaalla tai konjac-sienellä

Mikäli esimerkiksi mökillä ei ole saatavilla litroittain juoksevaa vettä, aurinkovoiteen poisto onnistuu pesukintaan tai -sienen avulla. Kosteaa kinnasta tai konjac-sientä voi käyttää sellaisenaan puhdistukseen, mutta tehokkain yhdistelmä syntyy vedettömän öljypuhdistuskakun ja välineen yhdistelmällä.
Levitä ensin kuivalle iholle riittoisaa öljypuhdistuskakkua. Kastele sieni tai kuorintakinnas ja hiero ihoa pyörivin liikkein, kunnes aurinkovoide on lähtenyt. Huuhtele lopuksi iho nopeasti tai käytä puhdasta sientä tai kinnasta ihon viimeisenä huuhteluna.
Kinnas tai konjac-sieni toimii myös tavallisen suihkugeelin apuna aurinkovoiteen poistossa, mikäli öljyä ei ole saatavilla. Kevyesti ihoa hankaava, mutta silti hellävarainen väline tehostaa suihkugeelin tai -saippuan vaikutusta.

Kokeile: Pellava-puuvilla-kuorintakinnas on pinnaltaan karhea, jolloin se sopii jo tehokkaaseen kuorintaan tottuneille. Konjac-vartalosieni puolestaan on hellävarainen ja ekologinen, sillä se on täysin kasviperäinen. Ecotools Bioblender -pesusieni puolestaan on täysin biohajoava.

LUE MYÖS:

6 ihon rasvoittumista hillitsevää hoitovinkkiä

Lue lisää

Ihonhoito uudelle tasolle: antioksidantit ovat avainasemassa

Lue lisää

Kotimainen BTB13 tuo tehon, teknologian ja ekologisuuden samassa paketissa.

Lue lisää