Blogi

Ihonhoito kesällä – kosmetologin vinkit onnistumiseen

Ihonhoito voi kesällä olla haasteellista. Iho altistuu paitsi auringon UV-säteilylle, myös kostealle ilmalle, luonnonvesille ja katupölylle. Tästä artikkelista löydät ammattilaisen vinkit onnistuneeseen kesäihonhoitoon.

Monen iho tuntuu voivan paremmin kesällä, kun ilma on kosteampaa ja iho ei altistu radikaaleille lämpötilan vaihteluille. Kesällä kuitenkin odottavat toisenlaiset haasteet, ja osalla kesäaika voikin viedä ihon kuntoa huonompaan suuntaan. Ongelmat ovat kuitenkin useasti ratkaistavissa jo olemassa olevien tuotteiden optimaalisella käytöllä, eikä uusia ostoksia välttämättä tarvita.

Perusasiat kuntoon: puhdistus

Vaikka kesäaikaan monen lomalaisen rutiinit katoavat, ihonpuhdistus on seikka, josta kannattaa pitää kiinni. Myös mökillä ja reissussa! Ihonhoidon perusta kesällä on ehdottomasti hyvä kaksoispuhdistus, jonka voi tehdä tarvittaessa myös yhden ainoan tuotteen avulla. Kunnollinen, ihon tasapainoa häiritsemätön puhdistus poistaa iholta aurinkovoiteen, meikin, hien, puutarhahommissa kertyneen lian, terassilta mukaan tarttuneen katupölyn… Kaiken sellaisen, joka voisi myöhemmin aiheuttaa iholla epäpuhtauksia.

Kokeile puhdistukseen: minimalistin vedetön valinta kesämökille on Luonkos-öljypuhdistuskakku. Unna Nordic Vilja Cleansing Oat Milk -puhdistusmaito taas toimii hellävaraisena puhdistuksena etenkin herkällä iholla. Rasvoittuvan ihon puhdistuksen viimeistelee BTB13 Clarifying Cleansing Gel -puhdistusgeeli.

Älä unohda kosteutusta

Hikisellä helteellä ihon kosteutus tuntuu toissijaiselta, mutta se on silti tärkeä osa ihonhoitoa kesällä. Kevyt kosteus ennaltaehkäisee rasvoittumista, kun ihon ei tarvitse tasapainottaa ihoa liiallisella talintuotannolla. Kosteutustuotteen voi valita myös niin, että sen ainesosat puhdistavat ihoa ja hoitavat esimerkiksi epäpuhtauksien aiheuttamaa tulehdusreaktiota.

Kokeile epäpuhtaalle, rasvoittuvalle tai sekaiholle: tasapainota iho valloittavalla Unna Nordic Suvi Refreshing Cream -kasvovoiteella. Jos kasvovoide tuntuu liialliselta, kokeile kosteutusta pelkän EKOPHARMA Vadelma Hyaluron Booster -seerumin tai epäpuhtauksia ja rasvoittumista hillitsevän Karpalo De-Stress Boosterin avulla.

Kokeile normaalille, kuivalle tai ikääntyvälle iholle: Ennakkoluuloista poiketen kasvoöljy voi olla täydellinen kasvovoiteen korvaaja kesällä. Pure Beauty Glow Booster -kasvoöljy auttaa tasoittamaan ikääntymisen merkkejä. EKOPHARMA Herukka Omega-3 -kasvoöljy hillitsee pintakuivuutta ja hoitaa herkkää ihoa.

Täsmähoito onnistuu kesälläkin

Kesällä täsmätuotteet kuuluvat ihonhoitoon kiinteästi. Iholla voi ilmetä epäpuhtauksia hikoilun vuoksi tai maksaläiskiä huolettoman aurinkovoiteen käytön takia. Saunan ohessa on mahtava tilaisuus kokeilla erilaisia naamioita ja tehotuotteita, jotka hemmottelevat ihoa ja mieltä.

Kokeile maksaläiskiin ja pigmenttimuutoksiin: Unna Nordic Taimi Vitamin C Treatment -kuuriseerumi kirkastaa ihoa askorbiinihapon avulla. Lue lisää C-vitamiiniseerumeista tästä artikkelista!

Kokeile epäpuhtauksiin: Unna Nordic Paju Peat Charcoal Bambu Scrub -kuorintanaamio on ihana yhdistelmä puhdistavaa hiiltä ja kuorivia bamburakeita. Turve tehostaa ihon pintaverenkiertoa.

Kokeile ihon karheuteen: EKOPHARMA Herukka Enzyme -kuorinta sopii myös herkälle iholle. Kokeile myös päivittäin käytettävää Unna Nordic Heljä Glow Serum -seerumia, joka sisältää mietoa PHA-happoa sekä kirkastavaa variksenmarjaa. Täydellinen pelastaja myös tukkeutuneelle iholle!

Kokeile ihon sameuteen: BTB13 Pro-Age Vitamin Face Mask -kasvonaamio sisältää tehokkaan cocktailin ihoa vahvistavia vitamiineja. Naamion antioksidanttinen koostumus suojaa ja vahvistaa ihoa. Todellinen tuhkimohoito, joka täytyy kokea!

PS. Muista myös aurinkosuoja. Jopa 70-80 % ihon ikääntymisen merkeistä aiheutuu auringon UV-säteilystä, joten olennainen osa kesän ihonhoitoa on suojautua auringolta mahdollisimman hyvin. Lue lisää parhaista aurinkovoiteista tästä artikkelistamme!

 

 

Mitä saat kun käytät sekaihon seerumia?

Lue lisää

Miksi seerumit ovat niin tehokkaita?

Lue lisää

6 ihon rasvoittumista hillitsevää hoitovinkkiä

Lue lisää