Blogi

Ihonhoito keväällä – aika uudistua!

Keväällä monen ihonhoitopulmat helpottavat, sillä ilmasto muuttuu pikku hiljaa ihoystävällisemmäksi. Pakkanen ja kova tuuli koettelevat ihoa harvemmin samalla, kun sisä- ja ulkolämpötila lähenevät toisiaan ja ilmankosteus kasvaa. Iholla muutos näkyy punoituksen vähenemisenä, ja myös kuivuus ja kiristely saattavat helpottaa. Ihosta tuntuu tulevan kaiken kaikkiaan tasapainoisempi. Kevät tarjoaakin oivan ajankohdan ihoa kirkastaville, silottaville ja kuoriville hoidoille, kun kesän UV-altistus ja helle eivät ole vielä ehtineet häiritsemään tätä tasapainoa.

Lue tästä artikkelista vinkit siihen, mihin ihonhoidossa kannattaa keväisin kiinnittää huomiota ja olet valmiina, kun lumi alkaa vihdoin sulaa!

Ihonhoito keväällä – muista ainakin kuorinta

Talven jälkeen iho voi tuntua karhealta, mikä on tavallaan hyväkin juttu. Onhan iho suojautunut karhealla kerroksella pakkasta ja viimaa vastaan! Karheuden ja epätasaisen tekstuurin vuoksi hoitotuotteet voivat kuitenkin jäädä pyörimään iholle inhottavana kerroksena. Tähän auttaa ihon kuorinta.

Kasvojen kuorinta ei enää tänä päivänä tarkoita kivuliasta hinkkausta, vaan lempeää, mutta tehokasta silotusta. Tämän mahdollistavat kemiallisesti kuorivat BHA-, AHA- ja PHA-hapot, joita voi käyttää erillisenä kuorintana pari kertaa viikossa tai jopa päivittäin seerumin muodossa. Kuorinta paitsi poistaa iholta karheutta, myös auttaa madaltamaan juonteita. Lyhyesti summattuna BHA-hapot sopivat epäpuhtaan ja rasvoittuvan ihon hoitoon, AHA-hapot ikääntymismuutoksiin ja PHA-hapot herkän ihon hoitoon. Parhaat kuorinnat kuitenkin hyödyntävät useita happoja samanaikaisesti – katso alta vinkit!

Kokeile: Unna Nordic Heljä Glow -kasvoseerumi sisältää hellävaraista PHA-happoa, jolloin se sopii käytettäväksi iholla päivittäin. Täydellinen tukkeutuneelle iholle! Herkälle iholle kasvoseerumi sopii esimerkiksi joka toinen päivä.

Kokeile: BTB13 Pro-Age AHA-Duo Scrub -kasvokuorinta uudistaa supertehokkaasti, joten se sopii etenkin aikuiselle iholle boostaamaan kollageenintuotantoa.

Kokeile: EKOPHARMA Karpalo BHA -kasvoöljy on mahtava tuote epäpuhtaalle iholle, sillä se syväpuhdistaa ihohuokosia BHA-hapon avulla ja hillitsee tukkeumia.

Virkistävä C-vitamiini sopii kevääseen

Ihonhoito keväällä on siitä helppoa, että erilaisia tehotuotteita voi kokeilla suhteellisen huoletta. Iho ei altistu isoissa määrin UV-säteilylle ja ekstratuotteet eivät tee esimerkiksi rasvoittuvasta ihosta liian tahmean tuntuista. Kevät onkin täydellinen ajankohta C-vitamiinikuurille, joka uudistaa, kirkastaa ja tasoittaa ihoa tehokkaasti jo muutamien viikkojen aikana.

Kannattaa kuitenkin varoa, ettei iholle tule antaneeksi liikaa aktiiviaineita juuri kesän kynnyksellä – muutoin tasapainoa korjaillaan vielä pitkään. On parasta lisätä ihonhoitorutiiniin vain yksi tuote kerrallaan, sillä näin minimoidaan mahdollinen ihoärsytys ja yhteisvaikutukset muiden hoitotuotteiden kanssa. Esimerkiksi happokuorinnan tai -seerumin kanssa C-vitamiinituote kannattaa ajoittaa eri käyttökertaan (aamu tai ilta), tai laittaa jompikumpi kokonaan tauolle hetkeksi. Iho ei tauoista pahastu, päinvastoin!

Kokeile: Unna Nordic Taimi Vitamin C Treatment -kuurihoito häätää iholta sameuden ja epätasaisuuden. 10 % C-vitamiinipitoisuus pitää huolen uudistavasta, silottavasta ja heleyttävästä vaikutuksesta.

Kokeile: Herkkä iho? Hyödynnä C-vitamiini naamiomuodossa! Ekopharma Herukka Energy C -kasvonaamio sisältää mietoa C-vitamiinia, joka yhdessä keramidien kanssa vahvistaa herkkää ihoa. Kosteuttava ja täytelöittävä tuntuma on ihana hemmotteluhetki arkeen.

6 ihon rasvoittumista hillitsevää hoitovinkkiä

Lue lisää

Ihonhoito uudelle tasolle: antioksidantit ovat avainasemassa

Lue lisää

Kotimainen BTB13 tuo tehon, teknologian ja ekologisuuden samassa paketissa.

Lue lisää