Blogi

Hiustenhoito luonnonkosmetiikalla

Hiustenhoito luonnonkosmetiikalla on yhtä helppoa, kuin perinteisilläkin hiustenhoitotuotteilla. Aina vain laajenevasta valikoimasta löydät ekologiset, kestävästi tuotetut hiustuotteet kaikille hiustyypeille. Myös muotoilutuotteet ja erikoistuotteet, kuten hopeashampoo ja hiuspohjan kuorinnat, on mahdollista saada täysin ekosertifioituina.

Miten luonnonkosmetiikan hiustuotteet eroavat tavallisista tuotteista?

Nimensä mukaisesti luonnolliset hiustuotteet ovat koostumukseltaan täysin kasviperäisiä. Joissakin luonnonkosmetiikan tuotteissa voi olla mukana eläinperäisiä ainesosia, kuten hunajaa tai maitoa, mutta tässä artikkelissa mainitut, Hilla Helsingissä myytävät tuotteet ovat aina vegaanisia. Kasviperäiset ainesosat puhdistavat ja hoitavat hiuksia yhtä hyvin kuin synteettisetkin, ja niiden koostumus on ympäristöystävällinen.

Luonnonkosmetiikan shampoo – hellävarainen puhdistus

Luonnonkosmetiikan hiustuotteissa on sekä tehokkaita puhdistajia että mietoja, herkälle hiuspohjalle sopivia koostumuksia. Ekologiset shampoot saattavat joissain tapauksissa vaahdota hieman vähemmän, mutta puhdistusteho on silti hyvä. Jos shampoo ei tunnu puhdistavan paksuja hiuksia kunnolla, kannattaa kokeilla kahden pesun taktiikkaa. Hellävaraiset ainesosat eivät tällöin vahingoita hiuspohjan ihon suojakerrosta, eikä ihoärsytystä ilmene.

Rasvoittuvat hiukset: Ekopharma Karpalo Tasapainottava Shampoo tuo helpotuksen hilseilevälle, helposti kutisevalle hiuspohjalle. Raikastava, rasvoittumista hillitsevä shampoo sisältää puhdistavaa valkosavea ja antimikrobista paju-uutetta.

Normaalit & kuivat hiukset: Ekopharma Herukka Hoitava Palashampoo on retkeilijän ja mökkeilijän unelma. Helppokäyttöinen, kevyt palashampoo tuo hiuksiin kiiltoa cassia-hennan avulla ja valkoherukka rauhoittaa hiuspohjan ihoa.

Ohuet & hennot hiukset: Murumuru Volume Up -shampoo kohottaa hiuksia tyvestä alkaen. Nokkos- ja takiaisuute antavat kiiltoa, ja lopputulos on luonnollisen ilmava.

Luonnonkosmetiikan hoitoaine – pehmennystä kasviuutteista

Hoitoaineiden koostumus on tavanomaisesti hyvin ravitseva, sillä kasviöljyt ja -proteiinit elvyttävät hiuksia jo niukalla annostelulla. Monesti luonnonmukaiset tuotteet myös korostavat hiusten omaa laineikkuutta, sillä ainesosat säilyttävät hiusten kosteustasapainon hyvin. Levitä hoitoainetta vain pituuksiin ja latvoihin, jotta hiuspohja ei rasvoitu liian nopeasti.

Rasvoittuvat hiukset: Taika Kosteuttava Hoitoaine hillitsee hiusten sähköisyyttä ja tuo kevyttä kosteutta, joka pitää hiukset aisoissa ilman raskasta, latistavaa tunnetta.

Normaalit & kuivat hiukset: Ekopharma Tyrni Korjaava Hoitoaine elvyttää hiuksia ja korjaa karheutta karitevoin, tyrniuutteen ja kauran avulla. Runsaan pehmentävä koostumus saa paksutkin hiukset sileän tuntuisiksi.

Ohuet & hennot hiukset: Ekopharma Herukka Hellä -hoitoaine kosteuttaa hiuksia ja tekee niistä helpommin kammattavat. Hajusteeton koostumus sopii myös herkälle iholle.

Hiusten muotoilu luonnonkosmetiikalla & erikoistuotteet

Ekologiset, luonnolliset hiustuotteet toimivat myös muotoilussa ja esimerkiksi hiuspohjan ongelmissa. Tuotteiden avulla saa luotua pitävän kampauksen, korostettua kiharoita tai rauhoitettua rasvoittuvaa hiuspohjaa. Myös vaaleahiuksisille löytyy jotain kivaa!

Tuuheutta: Ekopharma Vadelma Tuuheuttava Suolasuihke kohottaa hiuksia ja tuo luonnollisen, runsaan tuntuman. Joustava pito sopii föönauksen alle ja silikonittoman koostumuksen ansiosta hiuksista tulee ihanan ilmavat.

Kirkas vaalea väri: Ekopharma Mustikka Hopeahoitojauhe sekoitetaan shampooseen tai hoitoaineeseen, jolloin se taittaa vaaleista hiuksista oransseja ja kuparisia vivahteita. Näin vaaleat hiukset säilyttävät puhtaan ja kirkkaan sävynsä pidempään.

Tukea kiharoille: Ekopharma Hilla Body & Volume -hiusgeeli sopii luonnonkiharan korostamiseen. Kosteuttava hiusgeeli takaa keskivahvan tuen ja joustavan muotoilun.

Luonnollinen hiuslakka: Murumuru-hiuslakka sisältää nokkosuutetta, betaiinia ja takiaisuutetta, joten se on pitävän tuen lisäksi myös kosteuttava. Helposti pois kammattava hiuslakka levittyy hiuksiin märän tuntuisena suihkeena ja kuivuu nopeasti.

Oireileva hiuspohja: Ekopharma Karpalo Kuoriva Savinaamio syväpuhdistaa hiuspohjan ja tasapainottaa rasvoittuvuutta. Viileän tuntuinen piparminttu virkistää, samalla kun valkosavi poistaa talia ja kasviuutteet hellivät ihoa.

6 ihon rasvoittumista hillitsevää hoitovinkkiä

Lue lisää

Ihonhoito uudelle tasolle: antioksidantit ovat avainasemassa

Lue lisää

Kotimainen BTB13 tuo tehon, teknologian ja ekologisuuden samassa paketissa.

Lue lisää