Blogi

Ruusunmarjaöljy ihonhoidossa

Ruusunmarjaöljy on kasvikunnan monipuolinen ihme, josta on apua kaikille ihotyypeille kuivasta epäpuhtaaseen. Ihonhoidossa ruusunmarjaöljy on paitsi muiden kasviöljyjen tapaan hyvin ravitseva ja pehmentävä, myös ihoa uudistava, kirkastava ja tasoittava. Tämä johtuu ruusunmarjaöljyn ainutlaatuisesta koostumuksesta, josta löytyy monipuolinen cocktail vitamiineja, polyfenoleja ja rasvahappoja.

Millaiselle iholle ruusunmarjaöljy sopii?

Vaikka ruusunmarjaöljy (rosa canina / rosa rubiginosa) on ravitseva kasviöljy, ei se ole pelkästään kuivan ihon juttu. Erityisesti ikääntyvä iho hyötyy sen uudistavasta tehosta, sillä öljy sisältää runsaasti anti-age-vaikutuksistaan tunnettua A-vitamiinia. A-vitamiinin ansiosta ruusunmarjaöljy auttaa myös tasoittamaan ihoa, kuten juonteita tai aknearpia. Koska A-vitamiini on luontaisesti osana öljyä, on se iholle paljon hellävaraisempi kuin suora retinoliseerumi tai -voide. Näin ollen myös herkkä iho voi käyttää ruusunmarjaöljyä.

Ruusunmarjaöljyn kirkastava, ihon sävyä tasoittava vaikutus syntyy C-vitamiinista. Näin ollen se sopii virkistäjäksi samealle ja väsyneelle iholle. Koska ruusunmarjaöljy ei tuki ihoa, sopii se myös epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle ja sekaiholle tai rasvoittuvalle iholle osana muita tuotteita. Tätä öljyä ei siis rasvoittuvankaan ihon kannata kavahtaa!

Mikä on paras ruusunmarjaöljy?

Tuotteen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota paitsi ihotyyppiin, myös käyttötottumuksiin ja tuotteen mahdollisiin muihin ainesosiin. Pelkistetty, pelkkää ruusunmarjaöljyä sisältävä tuote voi sopia iholle, mutta ainesosasta saa parhaan hyödyn kun sen yhdistää monipuolisesti muihin kasviöljyihin ja ihotyyppiä tukeviin ainesosiin.

Epäpuhdas iho ja sekaiho: Kevyeksi koostettu, ruusunmarjaöljyn kirkastavia ominaisuuksia korostava kasvoöljy on hyvä valinta. Uudistava, mutta nopeasti imeytyvä koostumus sisältää ruusunmarjaöljyn lisäksi esimerkiksi skvalaania, hyaluronihappoa tai erilaisia kasvivesiä. Kokeile: Pure=Beauty Glow Booster Oil -kasvoöljy on kirkastava sekoitus, jossa on ruusunmarjan lisäksi skvalaania, lakkaa ja mustikkaa.

Aikuinen iho: Ikääntyvä iho suorastaan rakastaa ruusunmarjaöljyä, etenkin sekoitettuna muihin anti-age-vaikutteisiin ainesosiin. Iho ohentuu ikääntyessä, joten öljy tai seerumi voi olla koostumukseltaan täyteläistä. Aikuisen ihon tuotteissa ruusunmarja on usein yhdistetty niasiinin, arginiinin, peptidien tai ubikinonin kanssa. Kokeile: Ekopharma Tyrni Q10 -kasvoöljy palauttaa kasvojen energisyyden. Tyrni ja ruusunmarja tukevat ihon uudistumista ja kirkastavat runsaalla C-vitamiinipitoisuudellaan. Q10 toimii anti-age-vaikutteisesti ennaltaehkäisten valovanhenemisen merkkejä.

Kuiva ja pintakuiva iho: Jos iholla on kuivuutta ja hilseilyä, tarvitsee se öljyn lisäksi myös kevyempää vesikosteutta. Helpoin tapa tähän on joko kosteuttavan kasvoveden ja öljyn kombo, tai valita tarpeeksi täyteläinen kasvovoide tehtävään. Kuivan ihon ravitsevassa voiteessa ruusunmarjaöljy löytyy usein yhdistettynä hyaluronihappoon, karitevoihin tai keramideihin. Kokeile: Murumuru Rosehip Glow -kasvovoide on ihanan täytelöittävä, sillä se sisältää ruusunmarjan lisäksi nopeasti imeytyvää hyaluronihappoa ja ravitsevaa murumuru-voita.

Rasvoittuva iho: Jos ruusunmarja tuntuu öljynä liian paksulta, kannattaa etsiä vesimäisiä ja geelimäisiä tuotteita, jotka sisältävät huippuainesosaa maltillisissa määrin. Tällöin iho saa ravitsevuutta ilman tahmeaa tunnetta. Kokeile: Ruusunmarjaa sisältävä Murumuru Moisture Boost -kasvovesi on kevyt, mutta kirkastava tuote. Nopeasti imeytyvä kasvovesi sisältää myös tasapainottavia prebiootteja.

LUE MYÖS:

Ihonhoito uudelle tasolle: antioksidantit ovat avainasemassa

Lue lisää

Kotimainen BTB13 tuo tehon, teknologian ja ekologisuuden samassa paketissa.

Lue lisää

Hillan Black Week – Katso hoito-, tuote- ja lahjakorttitarjoukset!

Lue lisää