Blogi

Paras seerumi eri ihotyypeille

Seerumi on ihonhoidon tehotuote, jonka tiivistetty koostumus tuo kasvoille runsaasti aktiiviaineita. Seerumi onkin tuote, jonka avulla voi taklata yhden tai useamman iho-ongelman kerralla tai tuoda vaihtelua koko rutiiniin vaihtamatta muita tuotteita.

Lue alta vinkit ja suositukset seerumin valintaan eri ihotyypeille, ja löydät takuulla mahtavan tuotteen joka tilanteeseen.

Kasvoseerumin käyttö – ennen vai jälkeen voiteen?

Useimmat seerumit ovat erittäin tiivistettyjä koostumukseltaan, mutta myös kevyen tuntuisia ja nopeasti imeytyviä. Seerumia tarvitaankin useimmiten vain muutama tippa. Parhaiten seerumi levittyy kasvovedestä kostealle iholle ja tämän jälkeen kosteusvoide lukitsee muiden tuotteiden kosteuttavat ja aktivoivat tehoaineet iholle.

Poikkeuksen muodostavat erittäin tehokkaat A- ja C-vitamiiniseerumit, jotka usein kehotetaan levittämään puhtaalle ja kuivalle iholle. Nämä tuotteet voikin levittää puhdistuksen jälkeen iholle, antaa vaikuttaa hetken ja jatkaa rutiinia sitten kasvovedellä ja -voiteella. Öljyseerumit puolestaan voivat olla voidetta paksumpia, jolloin ne voi sekoittaa voiteeseen tai levittää voiteen päälle.

Pääsääntöisesti kasvoseerumia voi käyttää aamuin illoin ja päivittäin. Poikkeuksen muodostaa jälleen A-vitamiini- tai retinoliseerumi, jota käytetään vain yötä vasten. Myös ihoa kuorivat seerumit sopivat parhaiten yökäyttöön. Noudata annostelussa ja käyttöajassa aina kasvoseerumin pakkauksen ohjeita.

Kuivan, pintakuivan ja kosteusköyhän ihon seerumit

Mikäli iholla on kiristelevää kuivuutta, on kosteuttava seerumi paras valinta. Mikäli ihotyyppi on kokonaisvaltaisesti kuiva, myös öljyseerumi sopii hyvin ravitsemaan sen lipidisuojaa. Jos taas iho on ennemminkin pintakuiva, mutta pinnan alta esimerkiksi normaali tai sekaiho, riittää vesimäisen kevyt kosteuttaja rutiinin tueksi. Etsi seerumeista kasviöljyjä, hyaluronihappoa tai luontaisia kosteustekijöitä.

Kokeile: Unna Nordic Vieno 7 Oil Serum on seitsemän öljyn sekoitus, joka ravitsee kuivaa ja karheaa ihoa. Pintakuivaa ihoa kosteuttaa parhaiten hetkessä imeytyvä Ekopharma Vadelma Hyaluron Booster -seerumi, joka sopii myös meikin alle moitteettomasti.

Sekaihon ja rasvoittuvan ihon seerumit

Rasvoittuvat ihotyypit tarvitsevat paitsi talinerityksen tasapainotusta, myös kevyttä ja nopeasti imeytyvää kosteutta. Jos iho on kovin rasvoittuva, seerumi saattaa olla voiteen sijaan paras kosteuttava tuote. Rasvoittuva tuote ilahtuu seerumista löytyvistä, tasapainottavista ainesosista kuten skvalaanista, koivunmahlasta tai kasviuutteista, kuten ratamosta, karpalosta ja lakritsijuuresta.

Kokeile: Pure=Beauty Balance Booster -seerumi sisältää miedosti kuorivaa pajunkuoriuutetta, ihohuokosia supistavaa levää ja nopsaan imeytyvää kosteutta koivunmahlan muodossa.

Tehokasta anti-age-hoitoa seerumein

Ikääntyvän ihon hoitoon seerumit tuovat parhaan uudistavan tehon. Monesti sanotaankin, että ikääntyvän ihon pitäisi huolehtia erityisesti siitä, että rutiiniin kuuluu päivällä antioksidanttinen C-vitamiiniseerumi ja iltaisin ikääntymismuutoksia hoitava, ihon kimmoisuutta hoitava A-vitamiini. Myös kirkastavat ja ohutta ihoa tukevat ainesosat kuten niasiini, peptidit, ruusunmarjaöljy ja tyrniuute löytyvät usein anti-age-seerumeista.

Kokeile: BTB13 Pro-Age Firming Serum on huippuhyvä, kiinteyttävä seerumi kaikkea jo kokeilleelle. Runsaasti ruusunmarjauutetta, peptidejä ja uudistavaa BTB13-yhdistettä sisältävä tuote on huipputeknologiaa parhaimmillaan.

Epäpuhtaan ihon seerumit

Epäpuhdas iho kaipaa useimmiten kahta asiaa: jo syntyneiden tukkeumien hoitoa sekä punoituksen hillitsemistä. Seerumissa kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, että se myös kosteuttaa ihoa riittävästi esimerkiksi hyaluronihapon tai skvalaanin avulla. Epäpuhtauksien torjunnassa ja ihon rauhoittamisessa toimivat esimerkiksi salisyylihappo, niasiini ja betaiini, tai muut kuorivat hapot kuten PHA ja AHA.

Kokeile: Unna Nordic Heljä Glow Serum heleyttää tukkeutunutta ihoa hellävaraisen PHA-hapon voimin. Ekopharma Karpalo De-Stress Booster -seerumi taas sopii myös aknesta tai rosaceasta kärsivälle iholle, ja se sisältää myös vahvistavia prebiootteja.

Herkän ihon seerumit

Seerumit eivät ole herkälle ihotyypille välttämättömiä, mutta niitä voi käyttää tilanteen tasapainottamiseen ja ihon vahvistamiseen silloin, kun tilanne on niin sanotusti päällä. Reaktiiviselle iholle parhaita ainesosia ovat erittäin rauhoittava kaura, pantenoli ja prebiootit. Myös niasiini, hyaluronihappo ja allantoiini hellivät herkkää ihoa.

Kokeile: BTB13 Medical Skin Relief -seerumi on suunniteltu tositilanteisiin. Intensiivisen rauhoittava ja syväkosteuttava seerumi rauhoittaa reaktiivista ihoa.

LUE MYÖS:

Mitä saat kun käytät sekaihon seerumia?

Lue lisää

Miksi seerumit ovat niin tehokkaita?

Lue lisää

6 ihon rasvoittumista hillitsevää hoitovinkkiä

Lue lisää