Blogi

Näin teet syväpuhdistavan kasvohoidon kotona

Silloin tällöin iholla esiintyy tavanomaista enemmän mustapäitä, rasvoittuvuutta tai epäpuhtauksia ja tukkeumia. Iho voi näyttää punoittavalta ja ihohuokoset laajenneilta. Tilanne saattaa tuntua epätoivoiselta, jolloin iholle kerrostetaan kasapäin tehokkaasti peseviä ja kuivattavia tuotteita. Tosiasiassa edes kosmetologin tekemän, hyvin tehokkaan syväpuhdistavan kasvohoidon ei kuulu tuntua kuivattavalta, kiristävältä tai hankaavalta. Tästä artikkelista saat täydelliset ohjeet hyvään, ihoa tukevaan syväpuhdistukseen, jonka jälkeen saat nauttia kirkkaammasta ja heleämmästä ihosta ilman kirveleviä tai punoittavia kasvoja.

Mikäli haluat kokea, millainen hemmotteleva ja elämyksellinen puhdistava kasvohoito on, varaa aika Hillan kasvohoitoon.

Kuka tarvitsee syväpuhdistavaa kasvohoitoa?

Jokaisen iholla esiintyy joskus epäpuhtauksia, eikä niiden syntyyn voi aina vaikuttaa itse. Syy epäpuhtauksien, rasvoittuvuuden tai tukkeumien takana voi olla niin hormonaalinen, vuodenajasta riippuva kuin stressiperäinenkin. Tämän vuoksi maltti on valttia, ja ihotyypin varmistaminen yhdessä kosmetologin kanssa kannattaa. Yksittäisiä epäpuhtauksia voi hoitaa esimerkiksi mainiolla Ekopharma Spot Control -täsmäseerumilla.

Syväpuhdistava kasvohoito on hyvä apu silloin, kun iholla esiintyy laajemmin rasvoittuvuutta, mustapäitä ja finnejä. Oikein tehtynä hoito tasapainottaa talintuotantoa, poistaa iholta epäpuhtauksia ja auttaa nopeuttamaan finnien poistumista. Syväpuhdistava hoito voi toimia myös esimerkiksi lomamatkan tai kesän jälkeen, kun iholla on hikoilun ja katupölyn vaikutuksesta enemmän sameutta ja epäpuhtauksia.

Kannattaa huomioida, että puhdistava hoito ei ole paras valinta akuutisti tulehtuneelle tai kivuliaalle iholle, vaan tällöin tulee pyrkiä palauttamaan ihon tasapaino muilla keinoin ja tarvittaessa hakeutua ihotautilääkärin pakeille.

Kuinka usein syväpuhdistava kasvohoito kannattaa tehdä?

Puhdistavat tuotteet eivät oikein käytettyinä rasita ihoa, mutta liiallinen puhdistus ja kuivattavat tuotteet voivat tehdä hallaa ihon suojakerrokselle. Osa voi tehdä puhdistavan naamiohoidon viikottain, mutta toiselle kuukausittainenkin hoitohetki voi olla liikaa. Tärkeintä on tunnistaa oman ihon varoitusmerkit: punoitus, hilseily ja ihon kiristely kertovat, että nyt on menty liian pitkälle. Tee syväpuhdistava hoito mieluummin liian harvoin kuin liian usein ja kiinnitä enemmän huomiota päivittäiseen ihonhoitoon, jonka avulla epäpuhdasta tai rasvoittuvaa ihoa voidaan tukea parhaiten.

Aloita puhdistusöljystä

Rasvoittuvan ihon päivittäiseen puhdistukseen valitaan usein puhdistusgeeli, mutta syväpuhdistavaa hoitoa tehdessä puhdistusöljy on kiistämätön voittaja. Öljy liuottaa iholta tehokkaasti rasvaliukoista likaa, jolloin se suorastaan nostaa mustapäät pintaan. Jotta tämän vaikutuksen saa, puhdistusöljyä kannattaa hieroa kuivalle iholle runsas kerros ja tehdä perusteellinen kasvohieronta. 5–10 minuutin vaikutusajan jälkeen öljy huuhdellaan iholta.

Kokeile: Tehokas, mutta hellävarainen Unna Nordic Usva Cleansing Oil -puhdistusöljy on täydellinen syväpuhdistavan hoidon starttiin. Kolmivaiheinen öljy muuntuu geelimäisestä öljyksi ihon lämmön vaikutuksesta, ja huuhtoutuu lopulta iholta maitomaisena. Iho jää ihanan pehmeäksi jo puhdistuksen jälkeen.

Kuorinta syväpuhdistaa huokoset

Kuorinnan avulla öljyn irrottamat mustapäät saavat kyytiä. Kuorinnaksi sopii yhtä hyvin happokuorinta (suosi BHA-happoa) kuin mekaaninen kuorintanaamiokin. Erityisesti mikäli iholla on rasvoittuvuutta, on savea tai hiiltä sisältävä kuorinta hyvä idea. Ainesosat imevät iholta rasvaa ja epäpuhtauksia tasapainottaen ihon kiiltelyä. Mikäli iho tuntuu herkältä, voi kuorinnan levittää jo puhdistusöljyn päälle. Noudata kuorinnan pakkauksessa mainittua vaikutusaikaa ja huuhtele se lopuksi iholta huolellisesti.

Kokeile: Kirkastava Unna Nordic Viola PHA Peel -happokuorinta sopii myös herkälle ja punoittavalle iholle. Ekopharma Karpalo Aktiivihiili + PHA -kuorintanaamio taklaa kaksi vaihetta yhdellä kertaa, sillä se toimii sekä kuorintana että naamiona. Ongelmaiholle suunniteltu kuorinta ennaltaehkäisee mustapäitä ja tasapainottaa ihoa.

Tämä vaihe tekee eron: kosteutus

Ihon syväpuhdistus kotona tuntuu usein liian kuivattavalta ja iho jää hilseilevän ja punoittavan näköiseksi. Ei enää, kun noudatat tätä askelta syväpuhdistavan kasvohoidon kanssa!

Kun ihoa on puhdistettu tavanomaista voimakkaammin, on erittäin tärkeää että sille taataan riittävä kosteus. Kosteuden lisääminen iholle on avainasemassa myös siksi, että se ennaltaehkäisee tulevia epäpuhtauksia ja rasvoittumista. Kaikille ihotyypeille toimii mainiosti hoitoveden kerrostaminen, joka jättää ihon upean kuulaaksi. Kun kosteus vielä lukitaan iholle joko ohuella kerroksella kosteuttavaa naamiota tai kevyellä voiteella, iho jää puhdistuksen jälkeen rauhalliseksi, pehmeäksi ja kirkkaan näköiseksi.

Lataa iholle kosteuttavaa hoitovettä pieni määrä kerrallaan esimerkiksi 7–8 kerroksen verran. Halutessasi voit käyttää myös paria kerrosta seerumia. Pidä huolta, että hierot ihoa huolellisesti, sillä käsien lämpö tehostaa hoitoveden imeytymistä. Lukitse kosteus iholle lopuksi kasvovoiteen avulla ja nauti raikkaan tuntuisesta, pehmeästä ihosta.

Jos haluat täydellisen hemmottelun ihollesi, levitä kasvoille hoitoveden jälkeen ohut kerros kosteuttavaa kasvonaamiota. Vaikutusajan jälkeen voit pyyhkiä kasvot kevyesti vanulapulla, jolloin iholle jää kosteutta ilman tahmeaa tunnetta. Tästä tulee uskomaton glow!

Kokeile: Unna Nordic Havu Balancing Toner -hoitovesi on yhtä aikaa tasapainottava ja syväkosteuttava, mikä lupaa hyvää rasvoittuvalle ja sekaiholle. BTB13 Clarifying Oil-Free Cream -kasvovoide on koostumukseltaan öljytön ja se sisältää uudistavaa A-vitamiinia. Ekopharma Vadelma Moisture Boost -naamio on tehokosteuttaja, joka tuntuu iholla raikkaalta ja kevyeltä.

Kaipaatko enemmän syväpuhdistavaa tehoa? Kosmetologin luona iho voidaan puhdistaa mekaanisesti tai ultraäänen avulla, jolloin lopputulos on kotihoitoa perusteellisempi. Varaa aika Hillaan tästä.

LUE MYÖS:

6 ihon rasvoittumista hillitsevää hoitovinkkiä

Lue lisää

Ihonhoito uudelle tasolle: antioksidantit ovat avainasemassa

Lue lisää

Kotimainen BTB13 tuo tehon, teknologian ja ekologisuuden samassa paketissa.

Lue lisää