Blogi

Näin löydät sopivat ihonhoitotuotteet

Markkinat ovat täynnä tuotteita erilaisilla lupauksilla ja ainesosilla, jolloin ihonhoitotuotteiden valinta voi olla vaikeaa. Mistä tiedän, että tuote sopii juuri minulle? Lue alta lisää siitä, miten oman ihon tarpeita voi tunnistaa.

Uutta ihonhoitotuotetta ostaessa tulisi varmistua siitä, että tuote on ihotyypille ja ihon tarpeille sopiva. Tärkeää on myös pitää kokonaisuus hallinnassa: parin näpyn ilmestyttyä ei koko rutiinia tarvitse rukata uusiksi, vaan täsmätuote riittää. Oman ihon tarpeiden tunnistaminen vaatii hieman opettelua – ja joskus myös kosmetologin apua.

Ihon pinta kielii sen voinnista

Ensimmäiseksi kannattaa suunnata katse peiliin. Näkyykö iholla kuivia kohtia, ihottumaa tai röpelöisyyttä? Onko iho ennemmin samea vai rasvainen? Ihoa voi myös painella hellästi sormin, jolloin tuntee mahdolliset ihonalaiset finnit, epätasaisuuden tai kimmoisuuden puutteen. Nämä kaikki viestivät ihon tämänhetkisestä voinnista.

Kaikilta ihoilta löytyy jonkin verran vaihtelua, jolloin tärkeää on erottaa eniten ihon kunnossa vaivaavat asiat. Jos ihon epätasaisuus ja hilseily häiritsee meikin levittämistä, kannattaa tuotteet valita tätä silmällä pitäen. Mikäli taas epäpuhtaudet tekevät ihosta kipeän, on niiden hoito etusijalla esimerkiksi juonteisiin nähden. Toki monet tuotteet ovat samaan aikaan kosteuttavia, anti-age-vaikutteisia ja ihoa pehmentäviä, mutta täsmällisyys auttaa koostamaan rutiinin alusta loppuun iholle sopivana.

Osta suomalaista, vegaanista ja ekologista kosmetiikkaa tästä linkistä.

Realistiset odotukset tuloksista

Seuraavaksi kannattaa pohtia, mitä ihonhoidolla itse asiassa haluaa saavuttaa. Millainen on realistisesti ajatellen iho, jonka voin saada? Tämä vaikuttaa suuresti ihonhoitotuotteiden valintaan.

Tavoitteena voi olla esimerkiksi ihosairauden oireettomuus, kiristelevän tunteen lakkaaminen tai juonteiden tasoittuminen. Ihosta ei tule photoshopatun virheetöntä, mutta kosmetiikan avulla tilanne voidaan saada parhaaksi mahdolliseksi. Jotta tämä toteutuu, tulee hoitotuotteista etsiä tuotelupauksia koskien ihon tarpeita ja tavoiteltua tilaa.

Esimerkiksi samealle ja juonteikkaalle iholle, josta halutaan täyteläisempi ja kirkkaampi, oiva tuote voisi olla kirkastava happokuorinta. Happokuorinta kohdentaa tehonsa sekä sameuteen että ryppyihin. Lisätehoja voi etsiä esimerkiksi A-vitamiinipitoisesta ruusunmarjaöljystä tai niasiiniamidista, joka on tunnettu ihoa hoitavasta ja kirkastavasta vaikutuksestaan.

Omat mieltymykset – se tärkein juttu

Viimeiseksi kannattaa pohtia, paljonko minä olen valmis panostamaan aikaa ihonhoitoon. Haluanko seitsemän tuotteen rutiinin vai riittääkö kaksi? Ihoa ei läheskään aina ole välttämätöntä hoitaa pitkällä ja monivaiheisella rutiinilla, vaan monipuoliset tuotteet vastaavat ihon tarpeisiin ja tuovat tuloksia myös minimalistisemmalla purkkirivillä.

Tässä vaiheessa myös erilaiset allergiat ja yliherkkyydet voivat aiheuttaa tuotteiden valinnalle esteitä. Hajusteettomuus ja herkälle iholle sopiva koostumus karsivat pois tiettyjä ainesosia, mutta ihonhoito voi siitä huolimatta olla äärimmäisen tehokasta.

Myös pankkikortin saldo asettaa omat hankaluutensa ihonhoitorutiinille. Pienelläkin budjetilla on täysin mahdollista luoda vaikuttava ihonhoitorutiini, kunhan ihon tarpeet ovat tiedossa.

Emmitkö vielä ihonhoitotuotteiden valintaa? Ota yhteyttä Hillan kosmetologiin! Me teemme puolestasi kaiken tämän ajatustyön ja toteutamme koko ihonhoitorutiinin mieltymystesi, budjettisi ja ihosi tarpeiden rajoissa. Meillä on kokemusta sadoista erilaisista ja omanlaisistaan ihoista. Varaa aika hoitoon täältä!

Ihonhoito uudelle tasolle: antioksidantit ovat avainasemassa

Lue lisää

Kotimainen BTB13 tuo tehon, teknologian ja ekologisuuden samassa paketissa.

Lue lisää

Hillan Black Week – Katso hoito-, tuote- ja lahjakorttitarjoukset!

Lue lisää