Blogi

Mitä pakata mukaan? Ihonhoito matkalla & lomalla

Etenkin lomien koittaessa tai matkalle lähtiessä ihonhoidosta tekee mieli joustaa. Tämä on täysin ok! Joskus iholle tekee jopa hyvää noudattaa minimalistisempaa rutiinia. Vaikka ihonhoito matkalla tai lomalla olisikin kevyempää, siitä ei tarvitse tuntea huonoa omatuntoa. Tästä artikkelista saat vinkit siihen, millä tavoin ihonhoitoa voi keventää tasapainoa häiritsemättä.

Miksi matkakokoisiin tuotteisiin kannattaa panostaa

Matkalle voi pakata kosmetiikkaa monin tavoin. Moni hyödyntää tutuiksi tulleita tuotteita, ja siirtää tarvittavan määrän ihonhoitotuotetta erillisiin säilytyspurkkeihin ja -purnukoihin. Tällaiset väliaikaiseen säilytykseen tarkoitetut pullot, tuubit ja rasiat toimivat hyvin parin päivän matkalla, mutta niiden käytössä kannattaa huomioida pari seikkaa.

  1. Väliaikaisia säilytyspakkauksia ei ole tarkoitettu pysyvään käyttöön. Tämä tarkoittaa, että niiden materiaali on usein ohuempaa ja pakkaus voi päästää ilmaa sisäänsä enemmän. Näin ollen pakkaukseen siirretty tuote voi pilaantua nopeammin.
  2. Materiaali ei välttämättä käy yksiin tuotteen koostumuksen kanssa. Esimerkiksi aurinkovoiteen filtterit voivat menettää tehoaan, kun ne pakataan myyntipakkauksesta poikkeavaan pakkaukseen. Osa kosmetiikan ainesosista voi jopa liuottaa ohuen väliaikaispakkauksen materiaalia tai tukkia sen annostelunokan.

Näiden tosiasioiden vuoksi esimerkiksi SPF-tuotteita ei suositella siirrettävän muihin pakkauksiin lainkaan ja myös muiden tuotteiden säilyvyys voi muuttua.

Useilta tuotemerkeiltä voi kuitenkin ostaa matkakokoisia tuotteita, joiden säilyvyys on täysin normaali ja vain pakkauskoko normaalia pienempi. Nämä ovatkin hyvä valinta paitsi matkoille, myös silloin jos haluat kokeilla uusia tuotteita matalalla kynnyksellä.

Osta ekologisia, luonnonmukaisia matkakokoisia ihonhoitotuotteita tästä linkistä.

Jos haluat valmiin tuotesetin, katso tästä linkistä luonnonmukaiset vaihtoehdot.

Ihonhoito matkalla ja loman aikana – kevennä maltilla

Ihonhoito matkoilla ja lomalla ei ole rakettitiedettä, sillä vain kahdesta osa-alueesta tarvitsee pitää huoli. Nämä osa-alueet ovat puhdistus ja kosteutus. Ekstratuotteet, kuten naamiot, kuorinnat ja seerumit, voivat olla tarpeellisia ihotyypistä riippuen, mutta useimmiten niistä voi keventää kesäksi. Tarkkaile omaa ihoasi, ja lisää tuotteita rutiiniin sen tarpeiden mukaisesti.

Puhdistuksessa voi aina luottaa puhdistusöljyyn, sillä se poistaa iholta lian, meikin ja sitkeimmänkin aurinkovoiteen. Iholta veden avulla huuhtoutuva puhdistusöljy sopii ainoaksi puhdistustuotteeksi matkan ajaksi, ja halutessaan toisena vaiheena voi käyttää esimerkiksi kasvovoidetta tai misellivettä. Pieni määrä kasvovoidetta levitetään iholle puhdistusvoiteen tavoin ja huuhdellaan tai pyyhitään iholta vanulapulla pois. Näin saa pidettyä rutiinissa mukana kaksoispuhdistuksen. Toisena vaiheena voi kokeilla myös kostutettua kasvo- tai konjac-sientä.

Kokeile: EcoTools Konjac Facial Sponge -sieni toimii mainiona apuna puhdistuksessa aamuin illoin. Unna Nordic Usva Cleansing Oil -puhdistusöljy on hellävarainen valinta, jossa on kolmivaiheinen, iholta helposti huuhtoutuva koostumus. Jos annat puhdistusöljyn vaikuttaa iholla naamion tavoin 5 minuuttia, tehostuvat sen syväpuhdistavat ominaisuudet.

Kosteutuksessa kannattaa huomioida esimerkiksi lomamatkan ilmasto tai suunnitellut aktiviteetit. Kovin täyteläiset tuotteet eivät välttämättä ole paras valinta hellesäähän, ellei ihotyyppi niitä erikseen kaipaa. Moni huomaakin, että esimerkiksi Välimeren ilmastossa iho ja hiukset voivat hyvin korkean ilmankosteuden ansiosta, jolloin kosteuttavat tuotteet voi jättää vähemmälle.

Kosteuttavina tuotteina kannattaa suosia kevyitä, perusvoidetyyppisiä ratkaisuja tai säädellä itse voiteen ravitsevuuden tasoa kasvoöljyn avulla. Mikäli voidetta ei halua pakata mukaan lainkaan, voi kokeilla yhdistää hoitoveden tai kasvosuihkeen öljyyn. Sekoita vesikosteutta tuova kasvovesi ja pari tippaa öljyä kämmenellä ja levitä kasvoille. Lopputuloksena on kuulas iho, joka saa tarpeeksi sekä kosteutta että lipidikalvoa tukevia rasvahappoja. Öljyn avulla on helppo säädellä, kuinka täyteläisen koostumuksen haluat ihollesi levittää.

Kokeile: Ekopharma Vadelma Hyaluron+Prebiotics -kasvosuihke kosteuttaa ja tukee ihon luonnollista toimintaa. Pure Beauty Glow Booster -kasvoöljy sopii kaikille ihotyypeille, sillä se tasapainottaa talintuotantoa ja ravitsee samanaikaisesti rasvahappojen avulla. Sopii myös kosteuttamaan auringosta kärsinyttä ihoa. BTB13 Moisture Recharge Cream -kasvovoide puolestaan tuo iholle kosteutta ilman tahmeaa tunnetta ja se myös imeytyy nopeasti.

LUE MYÖS:

6 ihon rasvoittumista hillitsevää hoitovinkkiä

Lue lisää

Ihonhoito uudelle tasolle: antioksidantit ovat avainasemassa

Lue lisää

Kotimainen BTB13 tuo tehon, teknologian ja ekologisuuden samassa paketissa.

Lue lisää