Blogi

Minimalistinen ihonhoito sopii kaikille

Minimalistinen ihonhoito seuraa minimalistisen sisustustrendin jalanjäljissä. Minimalismissa jäljelle jää vain tarvittava ja olennainen, ei yhtään ylimääräistä. Ihonhoidossa tämä tarkoittaa selkeää, muutaman tuotteen rutiinia, jota voi piristää kuuriluontoisilla tehotuotteilla aina halutessaan. Lue tästä artikkelista, miten minimalistista ihonhoitoa kannattaa kokeilla!

Minimalistisen ihonhoidon edut

Kaappeihin kertyvät lukuisat purkit ja purnukat saattavat ahdistaa paitsi mieltä, myös tehdä hallaa iholle. Mikäli ihonhoitoon tuo jatkuvasti uusia, runsaasti aktiiviaineita sisältäviä tuotteita, ihon tasapaino voi järkkyä. Kun tuotemäärää vähennetään vain tarpeelliseen, iho altistuu pienemmälle määrälle ainesosia ja saa tilaisuuden palauttaa luontaisen suojakerroksen toiminnan normaaliksi.

Minimalistisen kosmetiikan pariin houkuttelee selkeän, nopean ja konstailemattoman rutiinin lisäksi myös rahallinen säästö. Vain parin tuotteen rutiinissa jää varaa joko panostaa hieman kalliimpiin tuotteisiin tai säästää eurot ylimääräisistä, pois jäävistä tuotteista johonkin muuhun.

Kenelle minimalistinen ihonhoito sopii

Minimalistinen ihonhoito sopii ihmiselle, joka haluaa selkiyttää käyttämänsä kosmetiikan määrää ja vähentää iholle koituvaa kemikaalialtistusta. Karsittu ihonhoitorutiini onkin omiaan herkälle, herkistyneelle tai ohuelle iholle, tai sen avulla voi palauttaa muutoin normaalin ihotyypin tasapainon kausittaisten ihohaasteiden jälkeen.

Yksinkertainen ihonhoito ei kuitenkaan ole vain herkän ihon yksinoikeus, vaan siitä hyötyvät kaikki ihotyypit. Kunhan tuotteet valitaan ihon tarpeita kuunnellen ja ne sopivat yhteen ainesosiltaan, minimalistinen ihonhoito sopii jokaiselle ihotyypille rasvoittuvasta ja epäpuhtaasta kuivaan ja ikääntyvään.

Näin aloitat minimalistisen ihonhoitorutiinin

Toimiva rutiini alkaa ihonpuhdistuksesta, johon vaikuttaa moni seikka. Mikäli käytät meikkiä tai hikoilet paljon, kaksoispuhdistus voi olla välttämätön. Kaksoispuhdistuksen voi kuitenkin suorittaa vain yhdellä tuotteella niin, että puhdistaa ensin puhdistusvoiteella kasvoilta meikin ja lian, ja tämän jälkeen puhdistaa kasvot uudelleen puhdistusvoiteella. Jos meikkiä käyttää vain silloin tällöin, voi kasvot puhdistaa pääasiassa puhdistusöljyn, -voiteen, -vaahdon, -maidon tai -geelin avulla ja pitää satunnaiseen tarpeeseen hyllyssä misellivettä tai erillistä meikinpoistoainetta. Tärkeintä on, että meikin ja aurinkovoiteen poistoon käytettävä tuote sisältää rasvoja tai öljyjä, jotka irrottavat tuotejäämät kasvoilta tehokkaasti mutta hellävaraisesti.

Lue lisää kaksoispuhdistuksen eduista tästä artikkelista.

Meikittömälle iholle riittää ihotyypin mukainen puhdistustuote ja useimmiten aamuisen puhdistuksen voi korvata esimerkiksi pelkällä vedellä. Jos iholla kuitenkin alkaa esiintyä enemmän epäpuhtauksia tai rasvoittuvuutta, voi olla tarpeellista kokeilla kaksoispuhdistusta tai hellävaraisempaa puhdistusainetta.

Kosteuttavien tuotteiden valinta

Paras kosteuttaja minimalistiseen ihonhoitorutiiniin on useimmiten kasvovoide, joka sisältää sekä rasvahappoja että vesimäistä kosteutta. Ihotyypin mukaan valittu kosteusvoide pitää ihon pehmeänä, sisältää hoitavia aktiiviaineita ja saa ihon tuntumaan miellyttävältä pitkin päivää.

Mikäli kevytkin kosteusvoide tuntuu iholla liian tahmaavalta tai rasvaiselta, voi iholle kokeilla sen sijaan täyteläisen geelimäistä seerumia. Jos taas kasvovoide tuntuu jäävän liian kevyeksi ja iho kiristäväksi, siihen voi lisätä pari tippaa kasvoöljyä tuomaan ravitsevaa ja pehmentävää boostia.

Jos haluat kontrolloida kasvotuotteen kosteuttavaa tehoa täysin, panosta kahteen tuotteeseen: geelimäisen kerrostettavaan hoitoveteen ja öljyseerumiin tai kasvoöljyyn. Sekoita kämmenellä haluamassasi suhteessa muutama tippa kumpaakin, hiero kämmeniä yhteen ja levitä seos kasvoille. Lopputuloksena on aina halutulla tavalla ravitseva, monipuolinen kosteuttaja!

Kun sekä puhdistus että kosteutus ovat kunnossa, voi ihonhoitoon lisätä kuuriluontoisesti esimerkiksi kirkastavan C-vitamiiniseerumikuurin, ikääntymismuutoksia torjuvan A-vitamiinituotteen tai epäpuhtauksia hoitavan kasvokuorinnan.

Ehdotuksia minimalistiseen ihonhoitorutiiniin

Kuiva iho

Puhdistus: BTB13 Gentle Cleansing Oil -puhdistusöljy + Ekopharma Mustikka Sensitive -puhdistusmaito

Kasvovesi: Unna Nordic Tyyni Calming Toner -hoitovesi

Kosteutus: BTB13 Medical Dry Skin Cream -kasvovoide

Normaali iho

Puhdistus: Ekopharma Herukka -silmämeikinpoistoaine + Murumuru Daily Dessert -puhdistusvaahto

Kasvovesi: Ekopharma Herukka Soft -hoitovesi

Kosteutus: BTB13 Moisture Recharge Cream -kasvovoide

Sekaiho

Puhdistus: Ekopharma Vadelma Glow -misellivesi + Ekopharma Vadelma Glow -puhdistusvaahto

Kasvovesi: Unna Nordic Havu Balancing Toner -hoitovesi

Kosteutus: Unna Nordic Suvi Refreshing Face Cream -kasvovoide

Rasvoittuva iho

Puhdistus: Ekopharma Karpalo Clear -puhdistusöljy + Unna Nordic Raita Cleansing Clay Gel -puhdistusgeeli

Kasvovesi: Pure=Beauty Juniper Mist with AHA -kasvosuihke

Kosteutus: BTB13 Clarifying Oil-Free Cream -kasvovoide (öljytön)

Epäpuhdas iho

Puhdistus: Unna Nordic Usva Cleansing Oil -puhdistusöljy + BTB13 Clarifying Cleansing Gel -puhdistusgeeli

Kasvovesi: Ekopharma Karpalo Clear -kasvovesi

Kosteutus: Ekopharma Karpalo Balance -kasvovoide

Ikääntyvä iho

Puhdistus: Taiga Cleansing Oil Anti-Age -puhdistusöljy + BTB13 Gentle Cleansing Foam -puhdistusvaahto

Kasvovesi: BTB13 Pro-Age Vitalizing Toner -hoitovesi

Kosteutus: Ekopharma Tyrni Antioxidant -päivävoide

6 ihon rasvoittumista hillitsevää hoitovinkkiä

Lue lisää

Ihonhoito uudelle tasolle: antioksidantit ovat avainasemassa

Lue lisää

Kotimainen BTB13 tuo tehon, teknologian ja ekologisuuden samassa paketissa.

Lue lisää