Blogi

Miesten ihonhoito luonnonkosmetiikalla

Moderni mies osaa vaatia ihonhoidoltaan paljon. Enää eivät riitä 5-in-1-monitoimituotteet, jotka usein ovat kompromisseja tehokkaan ihonhoidon osalta. Helppoudesta ja nopeudesta ei kuitenkaan tarvitse luopua, vaikka tuotteita olisi pari enemmänkin. Parasta on, että ihonhoitoon voi käyttää aikaa ja vaivaa juuri niin paljon tai vähän kuin haluaa.

Miten miesten ihonhoitotuotteet eroavat muista?

Ihonhoitotuotteilla ei ole sukupuolta, joten jokainen voi käyttää hyväksi havaitsemiaan tuotteita huoletta. Markkinoilla olevat, miehille suunnatut tuotteet on kehitetty iholle, jolla on paksumpi koostumus, helposti rasvoittuva tuntuma ja joka altistuu esimerkiksi parranajolle usein. Useimmiten miesten ihonhoitotuotteet jättävät ihon mattapintaisiksi, imeytyvät nopeasti ja niillä on punoitusta rauhoittavia ominaisuuksia. Tuoksu tuotteissa on tavallisesti energisoivan minttuinen, metsäinen tai sitruksinen. Kuitenkin myös näitä tuotteita voi käyttää jokainen, joka kokee ne toimiviksi omalla ihollaan.

Joku voi löytää kaikki tarpeelliset tuotteet miehisestä ihonhoitolinjasta, mutta joskus apuja tarvitaan myös muualta. Miesten ihonhoitosarjat ovat usein tavanomaista suppeampia, joten esimerkiksi erittäin kuiva iho, epäpuhdas iho tai aikuinen iho saattaa kaivata avuksi tehotuotteita muilta sarjoilta. Tämä on täysin sallittua ja jopa suositeltavaa.

Miesten ihonhoito: puhdistus

Puhdistustuotetta miettiessä kannattaa ottaa huomioon, kuinka paljon kasvojen iho likaantuu päivän aikana. Onko työpäivä hikinen tai kuuluuko arkeen urheilua? Peseekö kasvot mieluiten kerran päivässä, aamuin illoin vai useammin? Rasvoittuuko iho nopeasti?

Jos iho altistuu puhdistukselle usein, tulee valitun tuotteen olla hellävarainen, jotta ihon tasapaino ei häiriinny. Tällöin esimerkiksi suihkugeeli on useimmiten liian voimakas.

Useimmiten paras valinta paksulle, päivän aikana kiiltelevälle iholle on raikas puhdistusgeeli. Luonnonkosmetiikan puhdistusgeeli on hellävarainen, mutta poistaa silti lian ja hien iholta. Mikäli iholla käyttää esimerkiksi aurinkovoidetta tai meikkiä, kaksoispuhdistus on suositeltavaa. Tällöin iho pestään ensin puhdistusöljyllä ja vasta sen jälkeen puhdistusgeelillä. Lue kaksoispuhdistuksesta lisää tästä artikkelista.

Kokeile: Ekopharma Men Fresh -puhdistusgeeli sisältää virkistävää kofeiinia ja toimii myös parranajogeelinä. Glyseriiniä ja kuusenkerkkäuutetta sisältävä tuote on raikkaan metsäisen tuoksuinen.

Miesten ihonhoito: kosteutus

Moni pärjää ihon kosteutuksessa yhdellä kasvovoiteella, mutta parilla lisätuotteella on mahdollista saada ihonhoitoon huomattavasti lisää tehoja. Etenkin, jos iho tuntuu päivän mittaan kiristelevältä, on syytä vaihtaa kasvovoide täyteläisempään tai lisätä rutiiniin 1–2 lisäkosteutta tuovaa tuotetta. Seerumi ja silmänympärysvoide saavat ihon tuntumaan hyvältä ja näyttämään energiseltä, minkä lisäksi niissä on aktiiviaineita, jotka torjuvat ikääntymisen merkkejä. Ihon ohentuminen ja veltostuminen näkyy useimmiten ensimmäisenä silmien ympärillä, jolloin ilmeestä tulee helposti väsynyt.

Miehille suunnatuissa ihonhoitotuotteissa on usein nopeasti imeytyvä ja raikas tuntuma. Virkistävät tuotteet tuntuvat siltä, kuin iholla ei mitään olisikaan. Jos tuotteiden koostumus tuntuu liian kevyeltä omalle iholle, voi kokonaisuuteen lisätä esimerkiksi täyteläisemmän kasvovoiteen muista linjoista.

Kokeile: ROKUA After Shave Serum -kasvoseerumi sopii käytettäväksi parranajon jälkeen, mutta myös päivittäin tavanomaisen seerumin tapaan. Kevyt, nopeasti imeytyvä seerumi hillitsee punoitusta ja epäpuhtauksia, sekä tuo iholle tehokkaasti pehmeyttä.

Kokeile: ROKUA Eye Boost -silmänympärysvoide on virkistävä, turvotusta vähentävä tuote. Kofeiiniboostin iholle antava, hyaluronihappoa ja mustaherukansiemenöljyä sisältävä voide silottaa ja täytelöittää ihoa nopeasti.

Kokeile: Ekopharma Men Hydrate -kosteusvoide imeytyy nopeasti ja jättää mattapinnan. Kuusenkerkkää ja kofeiinia sisältävä voide on energisoiva, ja siinä on punoitusta rauhoittavaa sinkkiä. Raikas tuntuma!

Miesten ihonhoito: parranhoito

Parta, sänki tai viikset asettavat oman haasteensa ihonhoidolle. Jos iho altistuu usein parranajolle, saattaa sillä ilmetä useammin kiristelyä tai sisäänkasvaneita karvoja. Hyvä ennaltaehkäisijä on kosteuttava after shave -voide, joka sisältää rauhoittavia ainesosia.

Jos parran haluaa pitää pidempänä, täytyy sen hoitoon kiinnittää huomiota samalla tavalla kuin hiuksiin. Huolellinen puhdistus kasvojenpuhdistusgeelillä ja ravitseva kosteutus partaöljyllä ovat näyttävän tyylin A ja O. Mikäli partaa ei hoida, jää myös iho sen alla hoitamatta: tämä saattaa ilmetä hilseilynä tai kutinana. Parran selvittämisessä ja pesussa voi käyttää apuna partaharjaa, joka myös kuorii ihoa hellävaraisesti.

Kokeile: Ekopharma Men Calm Aftershave -voide sopii erityisesti punoittavalle iholle, jolla on karheutta. Erittäin rauhoittava voide sisältää kuusenkerkkää, prebiootteja ja natrium PCA:ta.

Kokeile: Parranhoidon ykkönen on ROKUA Beard Oil -partaöljy, joka pitää parran vahvana. Runsaasti pehmentävää pellavaöljyä sisältävä tuote hoitaa myös ihoa parran tyvessä. Nopeasti imeytyvässä partaöljyssä on mieto, miellyttävä tuoksu.

LUE MYÖS:

Mitä saat kun käytät sekaihon seerumia?

Lue lisää

Miksi seerumit ovat niin tehokkaita?

Lue lisää

6 ihon rasvoittumista hillitsevää hoitovinkkiä

Lue lisää