Blogi

Loppukesän ihonhoito – mitä ihosi tarvitsee juuri nyt?

Miten kesä tuntuu ihollasi? Luonnonvesissä uinti, helteinen ilma ja huoleton matkailu voivat vaikuttaa ihon kuntoon. Tämä saattaa tuntua loppukesästä iholla kiristelynä, epäpuhtauksina tai rasvoittumisena. Kuten muulloinkin vuodesta, on ihon reagointi muuttuviin säihin ja vuodenaikoihin hyvin yksilöllistä. Tästä tekstistä saat toimintaohjeet kesän rasittamalle iholle, joten lue eteenpäin!

Iho tuntuu… hyvältä

Mahtavaa! Olet selvästi löytänyt hyvän ihonhoitorutiinin, joka pitää ihon tasapainossa. Mikäli iho voi hyvin, ei muutoksia tuotteisiin tarvitse tehdä. Jos kuitenkin haluat piristää itseäsi ja ihoasi, varaa aika hemmottelevaan kasvohoitoon.

Iho tuntuu… kuivalta ja kireältä

Etenkin helteiden jälkeen iho saattaa tuntua kuivalta. Myös ahkerat ulkovesiuimarit saattavat huomata, että vartalon tai kasvojen iholla tuntuu pintakuivuutta tai kiristelyä tavanomaista enemmän. Suomen kesä on vielä elokuun (ja jopa pitkälle syyskuuhun asti) lämmin, jolloin talven täyteläisempiin voiteisiin siirtyminen ei välttämättä ole vielä ajankohtaista tahmean tai rasvaisen tunteen vuoksi. Tällöin ratkaisuja kannattaa hakea yöllä vaikuttavista tuotteista, kuten ravitsevasta yönaamiosta.

Kokeile: BTB13 Moisture Recharge Sleeping Mask -yönaamio on huikean hyvä, ihon kimmoisuutta ja joustavuutta lisäävä tehotuote. Runsaan kosteuttava naamio sopii käytettäväksi tehonaamiona tai yön yli vaikuttavana, kosteusvarantoja tasapainottavana hoitona.

Iho tuntuu… rasvoittuvalta

Saahan ihosi tarpeeksi kosteutta? Lämmin sää saattaa houkutella kasvovoiteen tai seerumin väliin jättämiseen, tuottaahan iho kiiltoa ihan omasta takaa. Syynä runsaaseen rasvoittuvuuteen saattaa kuitenkin olla juuri kosteuden puute. Rasvoittuvan ihon kanssa kosteuttaminen on taitopeliä, ja siinä parhaana apuna ovat nopeasti imeytyvät, syväkosteuttavat seerumit.

Kokeile: Pure Beauty Balance Booster on tasapainottava, kosteuttava seerumi. Seerumi auttaa supistamaan ihohuokosia, ennaltaehkäisemään tulehduksia pajunkuoriuutteen avulla sekä tukemaan ihon luontaista toimintaa prebioottien avulla.

Iho tuntuu… epäpuhtaalta

Kuten rasvoittuvan ihon kanssa, yllättävät epäpuhtaudet saattavat liittyä ihon kosteustasapainoon. Kesäisin on kuitenkin todennäköistä, että iholla saattaa olla normaalia enemmän likaa hikoilun, ulkoilun tai katupölyn seurauksena. Loppukesän epäpuhtauksia kannattaakin torjua kaksivaiheisesti: ensin syväpuhdistavalla naamiolla ja sen jälkeen huolellisella kosteutuksella.

Kokeile: Unna Nordic Paju Peat Charcoal Bambu Scrub -kuorintanaamio poistaa iholta tehokkaasti epäpuhtauksia ja tuo sileyttä. Syväpuhdistus aktivoi pintaverenkiertoa ja tekee ilmeestä virkeän näköisen. Ekopharma Karpalo De-Stress Booster -seerumi imeytyy nopeasti ja hillitsee ihon punoitusta. Rauhoittava seerumi myös torjuu tukkeumia ja tasapainottaa.

LUE MYÖS:

Mitä saat kun käytät sekaihon seerumia?

Lue lisää

Miksi seerumit ovat niin tehokkaita?

Lue lisää

6 ihon rasvoittumista hillitsevää hoitovinkkiä

Lue lisää