Blogi

Kasvovoiteen valinta eri ihotyypeille

Kasvovoide on ihonhoidon perusta, joka kosteuttaa, hoitaa ja suojaa. Kasvovoiteen valintaan vaikuttaa paitsi ihotyyppi, myös muut ihonhoitorutiiniin kuuluvat tuotteet. Jos iholle kerrostaa jo runsaasti kasvovettä ja seerumia, kasvovoiteen ei useinkaan tarvitse olla kovinkaan täyteläinen. Toisaalta taas jos kasvovoide on ainut ihon kosteuttaja (mikä on täysin ok!), täytyy sen valintaan kiinnittää erityistä huomiota.

Alta löydät suositukset jokaiselle ihotyypille.

Kasvovoide normaalille iholle

Normaalilla iholla ei ole erityisemmin kuivuutta tai rasvoittuvuutta. Harvoja epäpuhtauksia voi ilmetä, mutta pääasiassa iho on suhteellisen ongelmaton. Useimmiten normaalille iholle riittää kevyen voidemainen tai keskitäyteläinen voide. Tällöin kannattaa kiinnittää huomiota siihen, sopiiko valittu kasvovoide esimerkiksi meikin alle tai toivooko siltä jotain ekstraa, kuten aurinkosuojaa. Normaalin ihon kasvovoiteeseen kannattaa valikoida kosteutta hyaluronihapon, skvalaanin tai glyseriinin/triglyseridien muodossa. Talviaikaan ravitsevampi, kasviöljypainotteisempi voide voi olla tarpeen.

Kokeile: Taiga 24H Cream All Skin Types -kosteusvoide toimii päivin öin. Voide sisältää sekä kosteuttavia kasviuutteita että ravitsevia öljyjä, kuten mustikansiemenöljyä ja jojobaöljyä.

Kasvovoide kuivalle iholle

Kuiva iho kaipaa kosteusvoiteelta erityisesti rasvahappoja, jotka auttavat pitämään kosteuden iholla. Voiteen ainesosaluettelosta kannattaakin etsiä erilaisia kasviöljyjä, triglyseridejä ja ihoa suojaavia ja pehmentäviä keramideja. Mitä kuivempi ja atooppisempi iho on, sitä täyteläisempi voide on yleensä parempi. Jos iholla on vain hieman pintakuivuutta, voidaan valita kevyempi koostumus ja suosia esimerkiksi superkosteuttaja hyaluronihappoa.

Kokeile: Kuivan ihon erityisvoide BTB13 Medical Dry Skin Cream on täynnä pehmentäviä öljyjä ja lipidisuojaa vahvistavia prebiootteja. Keramidit, mustaherukka ja triglyseridit hellivät karheaa ihoa tehokkaasti. Täytelöittävä BTB13 Moisture Recharge Cream -voide puolestaan sopii pintakuivuuteen taipuvaiselle iholle.

Kasvovoide sekaiholle

Sekaiho tasapainoilee kahden maailman välillä: toisaalta kuivat kohdat kiristelevät, toisaalta rasvoittuva otsa ja leuka sulattavat meikkivoiteen. Tasapaino onkin avain sekaihon kasvovoiteessa: sen tulee sisältää nopeasti imeytyvää kosteutta sekä talintuotantoa hillitseviä ainesosia. Skvalaani, koivunmahla ja hyaluronihappo ovat hyviä kosteuttajia sekaiholle. Talintuotantoa taas hillitsevät monet kasviuutteet, kuten karpalo, kataja, ratamo sekä B3-vitamiini eli niasiini.

Kokeile: Unna Nordic Suvi Refresh Cream -kosteusvoide on ihanan kevyt, mutta samalla pitkäkestoisesti kosteuttava. Raikkaan tuntuinen, miedon piparminttuinen koostumus sisältää koivunmahlaa, skvalaania, katajavettä ja ratamouutetta.

Kasvovoide rasvoittuvalle iholle

Rasvoittuva iho voi olla kasvovoiteen valinnassa hankala, sillä toisaalta iho kaipaa ilmankeveää ja nopeasti imeytyvää kosteutta, mutta tuntuu helposti entistäkin öljyisemmältä. Hyvä kasvovoide voi kuitenkin suorastaan pelastaa rasvoittuvan ihon, sillä se tuo iholle lempeää suojaa ja tarpeellisia aktiiviaineita. Rasvoittuvalle iholle sopivat erityisen hyvin superkevyt skvalaani, kevyet triglyseridit ja tasapainottava niasiini.

Kokeile: BTB13 Clarifying Oil Free Cream -kasvovoide on öljytön, joten se ei tunnu iholla tahmealta tai rasvaiselta. Kirkastava voide sisältää paitsi rasvoittuvan ihon herkkuja, myös uudistavaa A-vitamiinia ja vahvistavia prebiootteja. Huippuhyvä myös häivyttämään laajentuneita ihohuokosia!

Kasvovoide epäpuhtaalle iholle

Epäpuhdas iho voi kamppailla samaan aikaan kuivuuden, rasvoittuvuuden tai juonteiden kanssa, jolloin kasvovoide ei voi olla välttämättä geelimäisen kevyt. Tällöin iho saattaa kuivua ja kiristellä entistä enemmän, mikä voi näkyä vielä runsaampina epäpuhtauksina. Olennaista on, että mukana on antimikrobisia tai epäpuhtauksia torjuvia ainesosia, kuten mieto pitoisuus salisyylihappoa, taikapähkinää tai karpalouutetta. Myös tulehdusta ja punoitusta rauhoittavat ainesosat kuten niasiiniamidi ja sinkki ovat loistavia valintoja.

Kokeile: Ekopharma Karpalo Balance -kasvovoide yhdistää tasapainottavat, kosteuttavat ja epäpuhtauksia torjuvat ainekset samaan tuubiin. Voide on riittävän kosteuttava pintakuivalle iholle, mutta silti hyvin imeytyvä. Salisyylihappo on paju-uutteen muodossa, jolloin se on mahdollisimman mieto. Taikapähkinä, sinkki ja karpalo häivyttävät punoitusta.

Kasvovoide herkälle iholle

Herkälle iholle kasvovoide voi hyvinkin olla ainut kosteuttaja, sillä tuotteiden minimointi helpottaa usein reaktiivisen ihon oloa. Herkän ihon kanssa kannattaa välttää suoria aktiiviaineita, kuten A-vitamiinia (retinoli) tai C-vitamiinia. Perusvoidemaiset, runsaasti keramideja, glyseriiniä ja pre- ja probiootteja sisältävät voiteet toimivat useimmiten parhaiten. Erityisen rauhoittavia ainesosia ovat esimerkiksi kauraöljy tai -uute, mustaherukansiemenöljy, E-vitamiini, pantenoli, aloe vera ja niasiiniamidi.

Kokeile: Ekopharma Mustikka Sensitive -kasvovoide rauhoittaa ja ravitsee. Lipidisuojaa vahvistava voide sisältää mustikan siemenöljyä, E-vitamiinia, keramideja ja triglyseridejä. Sopii myös nuorille ja lapsille sekä erittäin reaktiiviselle iholle rauhoittamaan tilannetta.

Kasvovoide aikuiselle iholle

Ikääntyvälle iholle sopii useimmiten kasvovoide, joka sisältää tehokkaita anti-age-ainesosia. Tällaiset monipuolisesti vaikuttavat voiteet tuovat iholle välitöntä heleyttä ja kohotusta. Aikuiselle iholle valitaan usein täytelöittävää ruusunmarjaöljyä, uudistavaa A-vitamiinia ja aktiivisia, ihon kimmoisuutta edistäviä peptidejä. Myös tyrniöjy, ubikinoni ja koentsyymi Q10 ovat tunnettuja anti-age-kosmetiikan ainesosia.

Kokeile: Meikkitaiteilijan suunnittelema By Raili Beauty Essentials Pro Lift Face Cream -kosteusvoide elvyttää ihoa syväkosteuttaen. Ubikinoni, persikkaöljy ja tripeptidit ja vitamiinit hoitavat aikuista ihoa monipuolisesti.

LUE MYÖS:

6 ihon rasvoittumista hillitsevää hoitovinkkiä

Lue lisää

Ihonhoito uudelle tasolle: antioksidantit ovat avainasemassa

Lue lisää

Kotimainen BTB13 tuo tehon, teknologian ja ekologisuuden samassa paketissa.

Lue lisää