Blogi

Kasvovesivinkit eri ihotyypeille

Talvi on ihon tehokosteuttamisen aikaa ja kasvovedellä on tässä tärkein rooli. Kasvovesi tuo talven kuivattamalle iholle sen kipeästi kaipaamaa vesikosteutusta.

Kasvovedellä hoidetaan pintakuivuuden lisäksi muun muassa ihon tukkeutumista, ihon kiiltelyä ja ihoärsytyksiä.

Kasvovesi laitetaan aina puhtaalle iholle, ennen seerumia ja voidetta. Kasvovesi on löytänyt tiensä suomalaisten ihonhoitorutiiniin ja jokaiselle löytyy varmasti oma suosikki – pidät sitten suihkutettavasta tai käsin levitettävästä versiosta. Meidänkin valikoimissa on jo 25 laadukasta kasvovettä – kaikki Suomessa valmistettuja!

 

Herkän ihon rauhoittaja ja vahvistaja

Herkkä iho reagoi herkästi talviaikaan kun se kokee jopa 50C:een lämpötilavaihteluja päivittäin – sekä kylmää viimaa että kuivaa, lämmintä sisäilmaa. Kasvovedellä on tärkeä merkitys herkän ihon vahvistajana ja suojelijana yhdessä kasvovoiteen kanssa.

Suosimme herkällä iholla geelimäisiä kasvovesiä kosteustehon maksimoimiseksi. Voit myös hifistellä illalla täyteläisen hoitoveden kanssa ja käyttää päivällä kevyempää, suihkemaista kasvovettä.

Etsi kasvovedestä rauhoittavia ja vahvistavia raaka-aineita kuten prebiootteja, kauraa, mustikkaa, mustaherukkaa ja lakritsinjuurta.

Suosittelemme: Geelimäinen Unna Nordic Tyyni Calming Toner vahvistaa ja viilentää, suihkemainen Ekopharma Mustikka Sensitive Kasvovesi rauhoittaa, Ekopharma Herukka Soft Kasvovesi vahvistaa ja rauhoittaa.

 

Epäpuhtaan ihon tasapainottaja

Kasvovedellä on merkittävä rooli epäpuhtaan ihon tasapainottajana. Jos ihosi tukkeutuu herkästi pinnalta, suosittelemme että panosta ensimmäisenä sen kosteutukseen. Näin tukkeumat eivät jää kuivan pinnan alle jumiin.

Kasvovedellä saat myös hillittyä ihon tulehtumista, ärtymistä ja liiallista rasvoittumista.

Etsi kasvovedestä kosteutuksen lisäksi raaka-aineita, jotka viilentävät, laskevat tulehdusta, hillitsevät talituotantoa, rauhoittavat iho-ärsytystä. Hyviä raaka-aineita ovat mm. katajavesi, prebiootit, taikapähkinä ja karpalo.

Suosittelemme: Suihkemainen Ekopharma Karpalo Clear Kasvovesi nitistää tulehduksia ja kosteuttaa, geelimäinen Unna Nordic Havu Balancing Toner hillitsee talituotantoa ja epäpuhtauksia, BTB13 Clarifying Balancing Toner sopii erityisesti rasvoittuvalle akneiholle.

 

Aikuisen ihon elinvoimaisuuden herättäjä

Iho reagoi monella tavalla ikääntymiseen: se luovuttaa kosteutta ja suojauskykyään, muuttuu herkemmäksi, menettää kimmoisuuttaan. Kollageenintuotanto hidastuu 30 ikävuoden jälkeen mikä vaikuttaa ihon kuntoon merkittävästi.

Ei kuitenkaan hätää: kasvovesi on moniottelija, joka parhaimmillaan korjaa kuivuutta, parantaa ihon väriä ja tuo iholle sen tarvitsemia ravinteita.

Kasvovesi on aikuisen ihon paras ystävä, jonka käyttö on tarpeen sekä aamuin että illoin, ja varsinkin illalla kasvovettä on syytä laittaa iholle monta kerrosta. Suosi geelimäisiä kasvovesiä kosteuden maksimoimiseksi.

Etsi kasvovedestä ihoa uudistavia, ravitsevia ja vahvistavia raaka-aineita kuten C-vitamiinia, prebiootteja, hyalyronihappoa ja antioksidanttisia marjoja.

Suosittelemme: Geelimäinen BTB13 Pro-Age Vitalizing Toner aktivoi solujen uudistumista ainutlaatuisella BTB13-yhdisteellä, geelimäinen Unna Nordic Varpu Renewing Toner sisältää kollageenintuotantoa aktivoivia raaka-aineita, geelimäinen Ekopharma Tyrni Vital Kasvovesi on antioksidanttinen, C-vitamiinipitoinen ja sopii myös herkälle iholle.

6 ihon rasvoittumista hillitsevää hoitovinkkiä

Lue lisää

Ihonhoito uudelle tasolle: antioksidantit ovat avainasemassa

Lue lisää

Kotimainen BTB13 tuo tehon, teknologian ja ekologisuuden samassa paketissa.

Lue lisää