Blogi

Kasvoöljyn käyttö – kosmetologin ratkaisut yleisimpiin ongelmiin

Kasvoöljy on ravitseva huipputuote, joka ei maineestaan huolimatta ole pelkästään kuivan ihon juttu. Päinvastoin, oikein valittu kasvoöljy sopii kaikille ihotyypeille ja myös meikin alle. Tästä artikkelista löydät vinkit ja ratkaisut yleisimpiin ongelmiin, joita kasvoöljyn kanssa saattaa kohdata. Lopusta voit lukea suositukset siitä, mitkä kasviöljyistä sopivat millekin ihotyypille.

Mitä kasvoöljy on?

Kasvoöljyllä tarkoitetaan ihonhoitotuotetta, joka sisältää joko täysin tai enimmäkseen kasviöljyjä. Yksinkertaisimmillaan kasvoöljy saattaa sisältää vain yhtä ainoaa kasviöljyä ja säilöntäainetta, kuten tokoferolia (E-vitamiini). Seerumimaisempi ja kevyempi koostumus saadaan, kun mukaan sekoitetaan valikoima muita öljyjä, kasviuutteita, skvalaania tai triglyseridejä. Kasvoöljyn koostumus voi vaihdella ohuen seerumimaisesta jähmeään ja täyteläiseen.

Kasvoöljyn käyttö – voiteen alle vai päälle?

Useimmiten kasvoöljy on koostumukseltaan ravitsevaa ja paksua, jolloin luontevinta on sekoittaa se kosteusvoiteeseen tai lisätä se voiteen päälle. Mikäli öljy on koostumukseltaan ohutta, voi sitä kuitenkin käyttää seerumin tapaan jo ennen voidetta.

Kasvoöljy on siitä mahtava tuote, että tarvittaessa sillä voi jopa korvata kasvovoiteen! Etenkin kuivalle ja ikääntyvälle iholle sopiva kikka on yhdistää kasvoveden tai hoitonesteen kerrostaminen öljyyn, jolloin iho saa runsaasti kosteutta mutta mahdollisimman vähin tuottein. Näin käytettynä ihotuntuma on kevyt, mutta silti tehokkaasti hoitava.

Voiko kasvoöljyä laittaa meikin alle?

Pääsääntöisesti kasvoöljy sopii meikin alle erittäin hyvin. Öljy tuo iholle kuultavan pinnan, joka saa myös meikkivoiteen näyttämään ohuelta ja luonnolliselta. Moni ammattimeikkaaja käyttää kasvoöljyä yhdessä etenkin erittäin pigmenttisten meikkivoiteiden kanssa, sillä öljy tuo meikkiin tarvittavaa heleyttä ja helpottaa mattapintaisen meikkivoiteen levittymistä. Jos kamppailet kuivan tai samean näköisen meikkipohjan kanssa, pari tippaa öljyä ennen meikkivoidetta voi tehdä ihmeitä.

Kasvoöljyn ja meikkivoiteen sopivuus kannattaa kuitenkin testata erikseen. Mikäli meikkivoide on vesipohjainen tai hyvin juokseva, ei se välttämättä sovi yhteen öljyn kanssa. Vinkki: jos meikkivoide ei sovi yhteen öljyn kanssa, kokeile öljyn sijaan kasvosuihketta.

Entä jos kasvoöljy ei imeydy?

Mitä kevyempi kasvoöljy on, sitä nopeammin se imeytyy. Imeytymisnopeuteen vaikuttavat kuitenkin myös muut tuotteet. Jos ennen öljyä kasvoille on kerrostanut jo kasvovettä, seerumia ja voidetta, ei kevyinkään öljy imeydy hetkessä. Tällöin kannattaa kokeilla pienempää määrää kasvoöljyä tai sen sekoittamista kosteusvoiteen tai seerumin joukkoon. Vinkki: kokeile ensiapuna suihkia öljyn päälle kasvosuihketta. Öljyn ja veden sekoittuminen voi yllättäen saada kokonaisuuden imeytymään nopeammin.

Mikä kasvoöljy sopii ihotyypilleni?

Öljyjen maailma on täynnä luonnon superfoodeja, joista jokaisen koostumus sopii hieman eri tarpeeseen. Katso alta suosituimmat kasvoöljyjen ainesosat ja valitse ihotyypillesi sopivin.

Jojoba (Simmondsia Chinesis): Täydellinen joka ihon yleisöljy, jota käytetään monesti pohjaöljynä sekoituksissa. Jojobaöljy on tehokas pehmentäjä, joka sitoo kosteutta ihoon ja sisältää antioksidanttien lisäksi myös mineraaleja. Antibakteerinen kasvoöljy sopii herkimmällekin iholle arkipäivän tasapainottajaksi. Kokeile: Pure=Beauty Jojoba Oil sisältää pelkästään jojobaöljyä ja E-vitamiinia erittäin riittoisassa pakkauksessa.

Viinirypäle (Vitis Vinifera): Jojoban tapaan myös viinirypäleen siemenöljy on hyvä perusöljy, joka sisältää runsaasti E-vitamiinia. Kevyen tuntuinen ja kirkastava öljy imeytyy nopeasti, joten se sopii myös rasvoittuvalle ihotyypille ja sekaiholle. Kokeile: Djusie Fruit Glaze -kasvoöljy sisältää viinirypäleen lisäksi kevyttä skvalaania sekä heleyttävän sekoituksen muita huippu-uutteita.

Ruusunmarja (Rosa Canina): A- ja C-vitamiinipitoisuutensa ansiosta ruusunmarjan hedelmä- ja siemenöljy on huippuhyvä anti-age-ihonhoitoon. Ruusunmarja uudistaa ja vahvistaa ihoa, jolloin se sopii myös epätasapainossa olevalle, stressaantuneelle tai tulehtuneelle iholle. Kokeile: Murumuru Anti-Stress -kasvoöljy kirkastaa ja pehmentää ihoa ilman tahmaista tai rasvaista tunnetta. Sopii myös nuorelle iholle!

Argan (Argania Spinosa): Erittäin ravitseva arganöljy on tunnettu silottaja hiustuotteista, mutta se sopii myös ihonhoitoon. Paljon rasvahappoja sisältävä öljy sopii etenkin normaalista kuivalle iholle tuomaan suojaa ja pehmeyttä. Kokeile: Taiga Beauty Oil All Skin Types -kasvoöljyssä argan sekoittuu muun muassa jojoban- ja hampunsiemenöljyyn, jolloin kokonaisuus sopii kaikille ihotyypeille. Lisäksi öljy sisältää talineritystä tasapainottavaa mustikkaa.

Kaura (Avena Sativa): Herkän ihon lemppari on rauhoittava kauraöljy, joka auttaa hillitsemään punoitusta ja rauhoittamaan ihon ärsytysreaktioita. Tämä viljapellon aarre toimii etenkin erittäin kuivalla ja atooppisella iholla, mutta sekoitettuina muihin öljyihin kaura tuo cocktailiin ihoa tyynnyttävää tasapainoa. Kokeile: Unna Nordic Vieno 7 Oil Serum -seerumi on supersekoitus, jossa kauran ravitseva teho yhdistyy muun muassa ruusunmarjaan, mustaherukkaan ja viinirypäleeseen. Ehdoton herkku pintakuivalle iholle!

Tyrni (Hippophae Rhamnoides): Ihka oma, suomalainen tyrnimme pystyy huikeisiin suorituksiin ikääntyvällä iholla. Tyrni auttaa vahvistamaan ihoa, minkä vuoksi se löytyy usein ohentuvan ihon tuotteista ja anti-age-linjoista. Kokeile: Ekopharma Tyrni Q10 -kasvoöljy on täynnä anti-age-sankareita, kuten Q10-koentsyymiä, ruusunmarjaöljyä ja skvalaania.

Skvalaani (Squalane): Skvalaani on ainesosa, jossa on erityisen ohut mutta silti öljymäisen ravitseva. Skvalaania löytyy iholta luonnostaan, jolloin se imeytyy nopeasti ihoa tukkimatta ja se sopii etenkin normaalille iholle, sekaiholle ja rasvoittuvalle iholle. Useimmiten oliiviöljyn puristamisen sivutuotteena saatavaa skvalaania käytetään muissa öljyissä koostumusta ohentavana, mutta silti ihoa kosteuttavana ainesosana. Kokeile: Ekopharma Vadelma Glow -öljy sopii sekaiholle tai nuorelle iholle, joka kaipaa kevyttä ja tahmatonta tuntumaa. Vadelmansiemenöljy tuo kaunista heleyttä.

Mustaherukka (Ribes Nigrum): Mustaherukan siemenöljy on erittäin ravitsevaa, jolloin se toimii erityisesti herkän ja reaktiviisen ihon ekstrasuojana. Mustaherukkaa suositellaan usein normaalista kuivalle iholle, jonka tasapaino on järkkynyt ja iholla on punoitusta tai hilseilyä. Kokeile: Ekopharma Herukka Omega-3 -öljy tukee ihon lipidisuojaa mustaherukan ja helokkiöljyn avulla. Kevyt koostumus ei tuki ärtyvää ihoa, sillä se sisältää skvalaania.

Karpalo (Vaccinium Macrocarpon): Sopiiko kasvoöljy epäpuhtaalle iholle? Kyllä vain, ainakin jos se sisältää antimikrobista ja tasapainottavaa karpaloa. Myös epäpuhdas iho kaipaa rasvahappoja ja niitä löytyy kevyessä muodossa juuri karpalosta. Kokeile: Ekopharma Karpalo BHA -öljy yhdistää karpaloöljyyn lisäksi epäpuhtauksia torjuvan, miedosti kuorivan salisyylihapon. Tukkeutuneen ihon tasapainottava bestis on tässä!

LUE MYÖS:

6 ihon rasvoittumista hillitsevää hoitovinkkiä

Lue lisää

Ihonhoito uudelle tasolle: antioksidantit ovat avainasemassa

Lue lisää

Kotimainen BTB13 tuo tehon, teknologian ja ekologisuuden samassa paketissa.

Lue lisää