Blogi

Kasvonaamion valinta – näin löydät omasi!

Kasvonaamio on hemmotteleva ekstratuote, joka on kuitenkin enemmän kuin vain arjen ylellisyys. Naamiolla voidaan tuoda iholle roppakaupalla kosteutta, hoitaa haasteita tai tehostaa muuta ihonhoitoa. Kasvonaamion ei myöskään tarvitse olla erityisen työläs – osa naamioista vaikuttaa sillä aikaa, kun sinä nukut!

Lue alta, mihin kannattaa kiinnittää huomiota kun etsit ihollesi sopivaa kasvonaamiota.

Mitä kasvonaamio tekee iholla

Kasvonaamioita valmistetaan moniin tarkoituksiin, joten sen vaikutus voi olla mitä vain syväpuhdistavasta kosteuttavaan. Myös käyttötapa vaihtelee hurjasti: esimerkiksi ravitseva yönaamio jätetään iholle yön ajaksi, kun taas tehokkaasti uudistava naamio huuhdellaan pois vaikutusajan jälkeen. Miettimällä omia ihonhoitotottumuksiasi löydät ihollesi ja rutiiniisi parhaiten sopivan tuotteen.

Iholle jätettävät kasvonaamiot ovat kenties yleisin naamiotyyppi nykyaikana. Tästä naamiotyypistä löytää omansa sekä ravitsevuutta kaipaava, kuiva iho että rasvoittuva sekaiho, jolle kevyt kosteutus sopii öljyä paremmin. Iholle jätettävien kasvonaamioiden koostumus voi olla joko täyteläisen voidemainen tai geelimäisen raikas, eikä niissä useimmiten ole ihoa voimakkaasti kuorivia tai aktivoivia ainesosia. Tällaisen kasvonaamion voi levittää iholle, antaa vaikuttaa ja pyyhkiä ylimääräisen tuotteen vanulapulla tai jättää kerroksen iholle esimerkiksi yön ajaksi.

Syväpuhdistavia kasvonaamioita taas käytetään useimmiten vain rajoitetun aikaa, kuten 5–20 minuuttia. Tämän jälkeen kasvot huuhdellaan vedellä. Syväpuhdistavat naamiot sisältävät useimmiten savea, hiiltä tai turvetta, jotka auttavat poistamaan iholta epäpuhtauksia ja supistamaan ihohuokosia. Voimakkaan vaikutuksen vuoksi tällaiset naamiot saattavat joidenkin iholla tuntua kuivattavalta. Tätä tunnetta voi ennaltaehkäistä esimerkiksi levittämällä alle ohuen kerroksen kasvovettä tai suihkimalla kasvosuihketta kasvoille kuivahtaneen naamion päälle.

Kuoriva kasvonaamio on yhdistelmätuote, joka sisältää aktivoivia ja hoitavia ainesosia (naamio) ja kuorivia ainesosia (hapot tai rakeet). Kuorivan kasvonaamion avulla ihoa saadaan usein silotettua ja ihonsävyä tasoitettua ilman, että kasvoille tulee kiristelevää, punoittavaa tai epämiellyttävää tunnetta. Kuorintanaamiota käytetään lyhyen aikaa, ja syväpuhdistavan tapaan se huuhdellaan pois. Sekä syväpuhdistavan että kuorivan kasvonaamion jälkeen on erittäin tärkeää huolehtia ihon huolellisesta kosteutuksesta.

Perinteiset kasvonaamiot ovat tuotteita, joissa on voidemainen tai geelimäinen koostumus, mutta niitä ei jätetä iholle vaan ne huuhdellaan pois. Niissä ei kuitenkaan ole syväpuhdistavia tai kuorivia ainesosia, vaan niiden tarkoitus on useimmiten kosteuttaa ihoa runsaasti. Tämä naamiotyyppi oli aiemmin yleinen, mutta nykyään lähes kaikki kosteuttavat tai ravitsevat naamiot voi jättää huoletta iholle ilman tahmeaa tai rasvaista tunnetta. Perinteisen kasvonaamion ongelma on, että kosteutusteho voi olla vajavainen ihon huuhtelun seurauksena. Tällainen naamio sopii kuitenkin täydellisesti hetkiin, jolloin tarvitaan pikakaunistavaa, ihoa nopeasti täytelöittävää efektiä. Esimerkiksi juhliin valmistautuessa tällainen ”preppaava”, poishuuhdeltava naamio voi piristää ihoa valtavasti.

Minkälainen kasvonaamio sopii ihollesi

Jos sinulla ei ole aikaa odotella naamion vaikutusaikaa, osta kasvonaamio jota ei tarvitse huuhdella ja joka vaikuttaa esimerkiksi yön aikana. Yönaamiot sopivat hektiseen elämään, sillä ne on suunniteltu ravitsemaan ihoa tavanomaista yövoidetta runsaammin – jopa korvaten seerumin tai kasvoveden! Myös nopeat, ihonpuhdistuksen yhteydessä käytettävät puhdistus- tai kuorintanaamiot sopivat kiireiseen elämään.

Mikäli et pidä voidemaisesta tunteesta iholla, valitse geelimäinen tai pois huuhdeltava, perinteinen kasvonaamio. Näin saat kasvonaamion hyödyt, mutta ilman kiiltelevää ihoa. Ylimääräisen tuotteen voi myös aina pyyhkiä iholta vanulapulla, jolloin kasvoille jää huomaamaton mutta hoitava kerros.

Rasvoittuva tai epäpuhdas iho: syväpuhdistava, ihohuokosia supistava naamio sopii parhaiten iholle, joka tuntuu tuottavan talia hieman liikaakin. Myös miedosti kuoriva naamio voi tulla kyseeseen, mutta parhaiten rasvoittuvuutta hillitsee yhdistelmä syväpuhdistusta ja runsasta, vesimäistä kosteutusta. Kokeile Ekopharma Karpalo Detox -kasvonaamiota, joka sisältää lisäksi epäpuhtauksia hillitsevää paju-uutetta. Sinkkioksidi rauhoittaa punoitusta, valkosavi tasapainottaa rasvaisuutta ja kosteuttavat ainesosat tuovat kimmoisuutta.

Herkkä iho: herkkä iho tarvitsee vahvistusta, jota löytyy etenkin iholle jätettävistä, minimalistisista ainesosista koostetuista naamioista. Tällainen on esimerkiksi kauraa, keramideja ja karitevoita sisältävä Taika Sensitive Rauhoittava Kasvonaamio. Hajusteeton naamio hoitaa kuivuutta ja vahvistaa ihon suojamuuria.

Kuiva iho: kun ihoa kiristää, paras apu on runsaan kosteuttava, iholle jätettävä naamio. BTB13 Recharge Sleeping Mask -yönaamio sisältää iholle välttämättömiä, pehmentäviä rasvahappoja ja suojakerrosta tukevia prebiootteja. Lisäksi B-vitamiini kirkastaa ihoa.

Aikuinen iho: aikuiselle iholle yhdistelmä kosteutta ja ihoa aktivoivia ainesosia on paras myös naamiossa. By Raili Pro Lift Night Mask -yönaamio kiinteyttää ihoa tehden siitä kosteutetun ja pehmeän tuntuisen. Tunnettuja anti-age-ainesosia kuten Q10-provitamiinia ja argininiini PCA:ta sisältävä naamio uudistaa ihoa yön aikana.

Sekaiho: sekaiho voi poimia rusinat pullasta ja kokeilla multimaskingia! Tällöin kasvoille levitetään kosteuttavaa, voidemaista naamiota kuiviin kohtiin ja rasvoittuva T-alue saa ylleen syväpuhdistavan naamion. Jos kuitenkin haluat päästä yhdellä tuotteella, kokeile Unna Nordic Lauha Nurturing Sleeping Maskia. Siinä on kevyen ilmava koostumus, joka imeytyy nopeasti ja jättää ihon miellyttävän tuntuiseksi ilman tahmeutta. Lauha-yönaamio kosteuttaa, vahvistaa ja tasapainottaa ihoa lieventäen punoitusta.

Normaali iho: normaalille iholle naamion voi valikoida vuodenajan tai hormonaalisten vaihteluiden mukaan. Joskus iho voi kaivata hitusen enemmän syväpuhdistusta, toisinaan taas kosteutta. Ekopharma Herukka Re-Connecting Nature Probiotic Mask Powder -jauhenaamio sisältää ihon immuunijärjestelmää vahvistavaa metsähumus-uutetta. Kaikille ihotyypeille sopiva, pois huuhdeltava naamio tuo iholle luontoaltistusta, tasapainottaa ja rauhoittaa.

Ihonhoito uudelle tasolle: antioksidantit ovat avainasemassa

Lue lisää

Kotimainen BTB13 tuo tehon, teknologian ja ekologisuuden samassa paketissa.

Lue lisää

Hillan Black Week – Katso hoito-, tuote- ja lahjakorttitarjoukset!

Lue lisää