Blogi

Ihonhoito talvella – helpota ihon oloa helpoilla vinkeillä

Iho kuivuu lähes kaikilla talviaikaan, kun se altistuu kuivalle huoneilmalle, pakkaselle ja kylmälle tuulelle. Kuivuus tuntuu ja näkyy iholla kiristelynä, hilseilynä tai jopa epäpuhtauksina. Pahimmillaan iho voi halkeilla, etenkin käsistä. Ihon kuivuus on kuitenkin hoidettavissa muutamalla yksinkertaisella muutoksella ihonhoitorutiinissa.

Puhdistus talvimoodiin

Helppo tapa minimoida ihoon kohdistuvaa ärsytystä on vaihtaa ihonpuhdistus hellävaraisiin tuotteisiin. Paras valinta kaikille ihotyypeille on puhdistusöljy, joka poistaa meikin ärsyttämättä ihon suojakerrosta. Kuivalle tai atooppisuuteen taipuvaiselle iholle hyvä valinta on myös puhdistusvoide, joka jättää ihon pehmeän tuntuiseksi.

Kokeile: Unna Nordic Usva Cleansing Oil -puhdistusöljy muuntuu iholla geelimäisestä öljyksi ja huuhtoutuu lopuksi pois pelkällä vedellä.

Talven ihonhoito nojaa kosteutukseen

Kesällä ilmankosteus on suurempi, jolloin kaikkien iho ei kaipaa liiemmin ylimääräistä kosteuslisää esimerkiksi seerumin muodossa. Talvella tilanne on kuitenkin toinen, kun iho altistuu paitsi kuivalle huoneilmalle, myös lämpötilojen vaihtelulle kuljettaessa sisältä ulos ja takaisin. Moni kuivaihoinen saakin helpotusta talviaikaan ilmankostuttimesta.

Toinen hyvä keino saada iholle vesikosteutta on kasvoveden kerrostaminen. Helpointa kerrostaminen on toteuttaa geelimäisellä, täyteläisellä hoitovedellä. Hoitovettä levitetään iholle kerroksittain, ja kosteus lukitaan iholle kasvoöljyllä tai -voiteella. Syväkosteutukseen sopii lisäksi hyaluronihappopitoinen seerumi.

Kokeile: BTB13 Hydration Toner -hoitovesi tuo iholle runsaasti kosteutta ilman lähmäistä tunnetta.

Kosteuden lukitseminen iholle

Jotta helposti haihtuva vesikosteus pysyy iholla ja iho pystyy hyödyntämään sitä täydellisesti, on kosteus lukittava iholle öljyjä sisältävällä tuotteella. Monella muutoin normaalilla tai rasvoittuvalla iholla tavanomainen kosteusvoide ajaa asiansa, mutta jos iho kuivuu talviaikaan kovasti, kannattaa käyttöön ottaa joko tuhdimpi ja täyteläisempi kasvovoide tai kasvoöljy.

Kasvoöljy muodostaa iholle pinnan, joka pitää kosteuden allaan ja suojaa ihoa samalla ulkoisilta rasitteilta. Laadukkaat kasviöljyt eivät kuitenkaan jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi, vaan öljy imeytyy hyvin ja jää pehmentämään ihoa päivän ajaksi.

Kokeile: Ekopharma Helsinki Mustikka Sensitive -kasvoöljy on hajusteeton ja rauhoittava öljy, joka sisältää mustikansiemenöljyä.

Pakkaspäivinä tehokas suoja iholle

Kun mittari laskee miinuksen puolelle, on iholle syytä levittää suojaava kerros hoitotuotetta. Esimerkiksi vedetön balmi suojaa ihoa pakkasen aiheuttamalta ihoärsytykseltä ja punoitukselta. Pakkasvoide myös kosteuttaa ihoa päivän aikana, jolloin iho tuntuu pitkänkin ulkoilun jälkeen pehmeältä ja kimmoisalta.

Kokeile: Pure Beauty Shea Nilotica Butter -karitevoi pehmentää ihoa tehokkaasti ja suojaa sitä ulkoisilta rasitteilta.

6 ihon rasvoittumista hillitsevää hoitovinkkiä

Lue lisää

Ihonhoito uudelle tasolle: antioksidantit ovat avainasemassa

Lue lisää

Kotimainen BTB13 tuo tehon, teknologian ja ekologisuuden samassa paketissa.

Lue lisää