Blogi

Ihonhoito syksyllä – näin valitset oikeat tuotteet viimaan

Syksyllä iholla voi tuntua kiristelyä ja karheutta, vaikka ihonhoitorutiini on ihotyypin mukainen. Tämä on täysin normaalia, sillä syksyisin iho joutuu sopeutumaan suureen määrään muutoksia: kylmenevään ilmaan, lämpötilan vaihteluihin ja navakkaan tuuleen. Lue artikkelistamme, miten vältät syysihon karikot ja säilytät kasvojen pehmeyden!

Tärkeintä ihonhoidossa syksyllä: kosteutus

Kosteutuksen tarve iholla korostuu, mitä kylmempään vuodenaikaan siirrytään. Suomessa kosteutus onkin tärkeässä osassa vuoden ympäri, joskin kesällä voidaan useimmiten siirtyä kevyisiin tuotteisiin. Kiristely ja hilseily ovat selviä merkkejä siitä, että ihon kosteustasapaino on järkkynyt. Se, miten tähän reagoidaan, riippuu ihotyypistä.

Ihonhoitoon syksyllä sopii erityisesti kosteuttava seerumi tai kosteuttavan hoitoveden kerrostus. Näin iholle saadaan nopeasti imeytyvä, syväkosteuttava tehohoito helposti ja useimmiten myös edullisesti. Koko rutiinia ja tuotearsenaalia ei kannatakaan vaihtaa, vaan lisätä mukaan iholle tarpeellisia, sesonkiin sopivia juttuja.

Kokeile: syväkosteuttava Unna Nordic Pihla Hydrating Serum -kasvoseerumi sopii kaikille ihotyypeille tuomaan lempeää ja täytelöittävää kosteutta. EKOPHARMA Helsinki Herukka -kasvovesi puolestaan sopii geelimäisen koostumuksensa ansiosta täydellisesti kerrostukseen. Molemmissa tuotteissa on hajusteeton koostumus, joka sopii myös herkälle iholle.

Suojaa ja pehmeyttä kasviöljyistä

Ilman kylmetessä iho joutuu kovalle koetukselle – etenkin, jos kosteustasapaino on jo päässyt häiriintymään. Luonnolliset kasviöljyt tuovat iholle paitsi kaivatun suojakerroksen viimaa vastaan, myös pehmeyttä ja antioksidantteja. Iholle onkin syytä suoda erikoishemmottelua, jotta se selviää kiristelemättä syystuulesta ja ilman lämpötilan ja kosteuden vaihteluista.

Tehokkain vaihtoehto pehmentämään karheaa ihoa on öljyseerumi, joka sisältää hoitavan cocktailin parhaita kasviöljyjä. Jos öljyn käyttö tuntuu liialliselta esimerkiksi sekaiholla tai rasvoittuvalla iholla, voi kokeilla yöksi levitettävää kasvonaamiota. Näin iho saa tarpeeksi hyviä rasvahappoja, mutta ilman öljyistä tunnetta päivän aikana.

Kokeile: EKOPHARMA Helsinki Herukka -siemenöljy on myös herkälle ja atooppiselle iholle sopiva kasvoseerumi, joka rauhoittaa ihoa. Unna Nordic Lauha Nurturing Sleeping Mask -yönaamio sopii kaikille ihotyypeille tuomaan helpotusta ihon kiristelylle tai hilseilylle.

Syksy on tehokkaan ihonhoidon aikaa

Kun auringon UV-säteily ei enää suurissa määrin rasita ihoa, on aika ottaa käyttöön tehotuotteet. Kuorinta helpottaa kesän karhentamaa ihoa välittömästi ja auttaa häivyttämään kuivuudesta johtuvia juonteita. Erilaiset vitamiinituotteet taas tehostavat ihon uudistumista pitkällä aikavälillä.

Tutkituin ihonhoiton ainesosa on A-vitamiini eli retinoli. Syksyn ihonhoidossa se toimii uudistavana ja tekstuuria tasoittavana hoitona, joka kohdistaa tehonsa paitsi juonteisiin, myös epäpuhtauksien jättämiin arpiin ja ihon ikääntymismuutoksiin.

C-vitamiini on yksi syksyn suositelluimmista ainesosista, eikä suotta! Tämä tehokkaasti ihoa kirkastava ja pigmenttimuutoksia häivyttävä antioksidantti toimii lähes kaikilla ihotyypeillä. Aurinkovaurioita korjaava ja ihoa vahvistava C-vitamiini taklaa myös röpelöisen ihon ja epäpuhtaudet.

Kokeile: Unna Nordic Taimi Vitamin C Treatment -seerumikuuri on todellinen ihmehoito. Erinomaisesti tukkeutuneelle iholle sopiva C-vitamiiniseerumi virkistää ihoa näkyvästi shokkihoidon tavoin. BTB13 Medical Vitamin A 0,5 % Active -retinolivoide on loistava startti tehokkaaseen anti-age-ihonhoitoon. Uudistava ja silottava voide tasoittaa ihon pintaa ja häivyttää juonteita. EKOPHARMA Helsinki Herukka Entsymaattinen Kuorinta puolestaan silottaa ihoa välittömästi papaijauutteen avulla. Kuorinta poistaa iholta karheutta ja sen hajusteeton koostumus sopii myös herkälle iholle.

Arveluttaako ihonhoito syksyllä? Varaa aika hoitolaamme, ja kosmetologimme valitsee oikeat tuotteet puolestasi – budjettisi, käyttömieltymystesi ja toiveidesi mukaan! Varaa aika tästä linkistä.

Ihonhoito uudelle tasolle: antioksidantit ovat avainasemassa

Lue lisää

Kotimainen BTB13 tuo tehon, teknologian ja ekologisuuden samassa paketissa.

Lue lisää

Hillan Black Week – Katso hoito-, tuote- ja lahjakorttitarjoukset!

Lue lisää