Blogi

Hiuspohjan mikroneulauksesta hyötyä ohuille ja oheneville hiuksille

Mikroneulaus on useimmille tuttu juttu kasvohoidoista, mutta sitä voidaan tehdä myös hiuspohjalle tai esimerkiksi parran alueelle. Mikroneulauksesta on näillä alueilla sama hyöty, kuin ihollakin: neulauksen luomat mikrokanavat auttavat imeyttämään aktiiviaineita suoraan halutulle alueelle, uudistamaan ihoa ja tehostamaan ihon hyvinvointia. Hius- tai karvatuppien alueelle tehtynä hoito aktivoi hiuspohjaa ja tukee hiusten kasvua optimaalisesti.

Lue lisää ihon mikroneulauksesta ja kasvojen mikroneulashoidoista tästä artikkelista.

Ennaltaehkäisy vai hoito?

Moni havahtuu hiustenlähtöön ja oheneviin hiuksiin viiveellä. Hiustenlähtöön vaikuttavat monet syyt hormonitoiminnasta stressiin ja perinnöllisiin taipumuksiin. Myöskään ravinnon vaikutusta ei sovi vähätellä. Ohenevaa kuontaloa ei välttämättä huomaa heti, mutta etenkin ohimoilla ja päälaella voi huomata hiusten muuttuneen hennommiksi. Tämä on paras hetki aloittaa hiustenlähdön ennaltaehkäisy mikroneulauksella.

Jos hiukset ovat jo selvästi ohentuneet, kannattaa varautua pidempään sarjahoitoon mikroneulauksella tuloksia nähdäkseen. Niin kauan kuin hiuspohjassa on vielä hiustuppia jäljellä, voidaan niitä aktivoida.

Katso hiuspohjan mikroneulauksen esittelyvideo YouTubessa

Mitä hiuspohjan mikroneulaus tekee?

Kosmetologin suorittama mikroneulaus hiuspohjan alueelle muodostaa mikroskooppisia kanavia, joiden avulla iholle pystytään imeyttämään runsaasti aktiiviaineita. Iho valmistellaan toimenpiteelle huolellisella happokuorinnalla ja uudistavat ja kosteuttavat tuotteet on valittu tukemaan haluttua vaikutusta. Hoito on siis aina kokonaisuus, jonka vaikutuksia tuetaan säännöllisellä sarjahoidolla sekä oikeilla kotihoitotuotteilla.

Mikroneulaus uudistaa ihoa voimakkaasti, jolloin hiuspohjan alueella sen avulla pyritään aktivoimaan hiustuppien hyvinvointia ja uudistumista. Näin ohenevien ja ohuiden hiusten kasvua tuetaan, jolloin voidaan ennaltaehkäistä esimerkiksi hiustenlähdön vaikutuksia. Mikroneulaus auttaa tehostamaan verenkiertoa, jolloin hiustupille on tarjolla ihanteelliset olosuhteet kasvuun.

Varaa aika hiuspohjan mikroneulaushoitoon täältä.

Mikroneulaus, kirurgia vai hiusseerumi?

Mikroneulaus hiuspohjalle toimii parhaiten 3–6 kerran sarjahoitona, jossa jokaisen hoidon väli on noin kuukausi. Tällöin hiuspohja ehtii palautua ja uudistua kertojen välillä ja saavutetaan optimaalinen lopputulos. Neulaus tehdään 0,5–2 millimetrin pituisilla, mikrokokoisilla neuloilla. Terävyydestään huolimatta neulat ovat äärimmäisen ohuita, jolloin hoito ei ole (eikä sen kuulu olla!) kivulias tai epämiellyttävä. Iholla voi tuntua mietoa kihelmöintiä ja tehoa voidaan säätää asiakkaan tarpeen mukaan.

Verrattuna esimerkiksi lääkitykseen tai kirurgisiin toimenpiteisiin mikroneulaus on kevyt toimenpide. Toisaalta sillä saavutetaan usein parempi lopputulos kuin pelkästään kosmeettisilla tuotteilla, kuten hiusseerumeilla. Hiusseerumit toimivat hyvin mikroneulauksen tukena ja ennaltaehkäisyssä silloin, kun varsinaista hiustenlähtöä tai hiusten harvenemista ei vielä ole. Niillekin on siis aikansa ja paikkansa!

Voiko hiuspohjan mikroneulauksen tehdä kotona?

Monelle hiuspohjan mikroneulaus kosmetologin tekemänä kuulostaa kalliilta hoidolta ilman varmoja tuloksia. Erilaisia mikroneulausteriä myydään myös kotikäyttöön, jolloin tuntuu helpolta valinnalta ostaa laite kotiin ja hoitaa homma itse. Tätä ei kuitenkaan voi hyvällä omatunnolla suositella.

Hoitolassa mikroneulauksen suorittaa aina koulutuksen saanut kosmetologi, jolla on takanaan satoja hoitokertoja. Kosmetologin koulutus valmistaa huolehtimaan hygieniasta ja seuraamaan ihon reaktioita tarkoin, jolloin voidaan valita oikea ja vaikuttava neulaussyvyys. Steriilit välineet ovat olennainen osa hoitoa, sillä käsitelty ihoalue on erittäin altis bakteereille neulauksen aikana. Tämän vuoksi kosmetologin käyttämät mikroneulauspäät ovat kertakäyttöisiä. Kotioloissa on käytännössä mahdotonta huolehtia, ettei ihoalue altistu lialle tai että monta kertaa käytettävät välineet ovat tarpeeksi puhtaat. Pahimmillaan lopputuloksena on vaikea tulehdusreaktio.

Kosmetologilla on käytössään ammattilaisten laatima hoitokokonaisuus, joka sisältää toisiaan tukevat, tehokkaat tuotteet sekä hoidon aikana että sen jälkeen kotihoidossa. Sarjahoidossa edistymistä voidaan seurata tarkasti ja näin muuttaa hoidon suuntaa tai lisätä tai vaihtaa tuotteita edistyksen mukaan. Kosmetologi näkee ongelma-alueet helpommin kokemukseensa perustuen ja pystyy kohdistamaan neulauksen juuri oikeisiin paikkoihin parhaan tehon saamiseksi. Mikäli iholla ilmenee yllättävä reaktio tai ongelma, on kosmetologilla käytössään iso ammattilaisten verkosto sekä tuotesarjan valmistajan tuki, jolloin asiakas on aina asiantuntevissa käsissä.

Hillassa teemme mikroneulaushoidot hyödyntäen suomalaista BTB13-tuotesarjaa, jotka sisältävät patentoitua BTB13-ainesosaa. BTB13 on yhdiste, jonka on laboratoriokokeissa todistettu aktivoivan kantasoluja uudistamalla niitä, joten siitä on iso hyöty myös hiuspohjan mikroneulauksessa. Sarjalta löytyvät myös laadukkaat kotihoitotuotteet: Hair Growth Vitamin Shampoo, Hair Growth Vitamin Conditioner -hoitoaine ja Hair Growth Serum -seerumi hiuspohjalle. Kotihoitotuotteiden avulla hiuspohja pysyy puhtaana ja iho saa jatkuvasti hiusten kasvua tukevia ainesosia.

Varaa oma hiuspohjan mikroneulaushoito tästä linkistä.

Kosmetologin tekemä mikroneulaus tuo tuloksia

Lue lisää

Hillapod – Jakso 9 – Mikroneulaus, tehoja ihon uudistumiseen!

Lue lisää

Mitä kasvohoidossa tapahtuu? Elämyksellinen hoito on räätälöity juuri sinulle

Lue lisää