Blogi

Esittelyssä: Ekopharma Karpalo, epäpuhtaan ihon pelastus

Epäpuhtaan ihon oma tuotesarja, Ekopharma Karpalo, pitää huolta siitä että iho pysyy tasapainossa, sen kiiltely vähenee ja kipeistä, punoittavista epäpuhtauksista pääsee eroon nopeasti. Hankalalta tuntuva, reaktiivinen iho kaipaa ennen kaikkea hellää hoivaa, tasapainottavia ainesosia ja antimikrobista otetta. Tuotteet eivät kuivata ihoa tai tee siitä inhottavan kiristävän tuntuista, sillä rasvoittuvinkin ihotyyppi tarvitsee kosteutta. Koska tuotteissa on ainutlaatuisen kosteuttava ja rauhoittava koostumus, voi myös kuivasta normaaliin ihotyypin omaava napata yksittäisiä tuotteita kausittaiseen käyttöön torjumaan esimerkiksi kesän, maskin käytön tai hormonien aiheuttamia epäpuhtauksia.

Lue lisää rasvoittuvan ihon hoidosta tästä linkistä.

Miten Ekopharma Karpalo -tuotteet toimivat?

Nimensä mukaisesti tuotteiden teho perustuu karpalouutteeseen, sillä se on vaikutukseltaan antimikrobinen. C-vitamiinipitoinen marja on täynnä flavonoideja, jotka edistävät ihon hyvinvointia. Tanniinit ja proantosyanidit puolestaan kohdistavat tehonsa bakteereihin hilliten niiden toimintaa. Näin ollen karpalouute auttaa vähentämään epäpuhtauksia ja hoitamaan jo syntyneitä finnejä.

Moni Karpalo-tuote sisältää myös BHA-happo salisyylihappoa joko sellaisenaan tai miedommassa paju-uutteen muodossa. Salisyylihappo on erinomainen apu epäpuhtaalle iholle, sillä se paitsi syväpuhdistaa ihohuokosia, myös häivyttää ihon punoitusta. Osassa tuotteista apuna on myös taikapähkinä, joka hillitsee talintuotantoa tehokkaasti. Myös muun muassa näitä herkkuja löytyy vaihdellen Ekopharma Karpalo -tuotteista:

  • Prebiootit: tukevat ihon luonnollista suojaa ja auttamat vahvistamaan sen tasapainoa
  • Sinkki: hillitsee tehokkaasti akuuttia punoitusta ja rauhoittaa ihoa
  • Lakritsijuuri: rauhoittaa ihoreaktioita ja esimerkiksi rosaceaan taipuvaista ihoa
  • Kaoliini/valkosavi: imee iholta epäpuhtauksia ja hoitaa laajentuneita ihohuokosia
  • A-vitamiini: retinoli uudistaa ihoa ja tasoittaa sitä tehokkaasti

Katso kaikki Ekopharma Karpalo -ihonhoitotuotteet tästä linkistä.

Ihonpuhdistus Ekopharma Karpalo -tuotteilla

Epäpuhtaan ja rasvoittuvan ihon puhdistuksen tulee olla tehokasta, mutta ilman ihon suojakerroksen vaurioitumista. Tällöin loistava vaihtoehto on kaksoispuhdistus, jossa öljypuhdistus poistaa iholta meikin ja öljyliukoisen lian, ja vaahtoava geeli viimeistelee raikkaan tunteen iholla.

Silloin tällöin voi olla hyvä tehdä iholle syväpuhdistava hoito, joka hillitsee tehokkaasti rasvoittuvuutta ja auttaa pienentämään ihohuokosia. Savipohjainen kasvonaamio on tähän hyvä valinta, sillä sen vaikutuksen huomaa heti.

Karpalo Clear -puhdistusöljy syväpuhdistaa ihon sekä poistaa jopa raskaan meikin ja aurinkosuojan vaivatta. Piparminttu-uute jättää ihon raikkaan tuntuiseksi.

Karpalo Clear -puhdistusgeeli puolestaan tasapainottaa ihon rasvoittuvuutta karpalon ja pajunkuoriuutteen avulla. Kevyesti kosteuttava betaniini ja miedot, kasviperäiset puhdistavat aineet pitävät ihon lipidisuojan kunnossa.

Karpalo Detox -savinaamio sisältää valkosaven lisäksi miedosti kuorivaa paju-uutetta, rauhoittavaa sinkkioksidia ja tietenkin karpaloa. Laadukkaat kasviöljyt ja triglyseridit pitävät naamion miellyttävän tuntuisena, jolloin iho ei tunnu käytön jälkeen hilseilevän kuivalta.

Epäpuhtaan ihon kosteutus kannattaa

Moni epäpuhtaan tai rasvoittuvan ihon hoidon kanssa kamppaileva välttelee ihoa kosteuttavia tuotteita. Niin toimimalla voi kuitenkin joutua ojasta allikkoon, sillä alituisesti kuiva iho pyrkii tuottamaan yhä enemmän talia tasapainottaakseen tilannetta. Jos öljypitoiset kosteuttajat pelottavat, suosi nopeasti imeytyviä ainesosia kuten skvalaania, hyaluronihappoa ja koivunmahlaa. Jos iho on kovin rasvoittuva, voi sille riittää kosteusvoiteen sijaan yhdistelmä runsaasti kerrostettua kasvovettä sekä rauhoittava, tukkeumia lievittävä seerumi. Oikea yhdistelmä löytyy kokeilemalla.

Karpalo Clear -kasvovesi on helppokäyttöinen suihke, jossa on karpalon lisäksi epäpuhtauksia tasapainottavaa paju-uutetta. Hyvin rauhoittava koostumus ammentaa kosteuttavan tehonsa koivunmahlasta.

Karpalo De-Stress Booster -seerumi rauhoittaa punoittavaa ihoa sinkin ja lakritsijuuren avulla. Ihoreaktioita hillitsevä seerumi on kosteuttava, joten se voi riittää kevyeksi kosteuttajaksi sellaisenaan. Jos iho tuntuu kiristelevältä päivän mittaan tai rasvoittuu runsaammin, on kuitenkin syytä lisätä mukaan Balance-kasvovoide.

Karpalo Vitamin A -kasvovoide sisältää uudistavaa retinolia, joten se sopii yökäyttöön. Erityisesti aikuiselle, epäpuhtaalle iholle suunniteltu voide tasoittaa ihoa ja hoitaa esimerkiksi jo syntyneitä arpia. Tasapainottava voide sisältää lisäksi niasiiniamidia, B5-vitamiinia, sinkkioksidia ja prebiootteja. C-vitamiini on viimeinen, kirkastava lisä supercocktailissa.

LUE MYÖS:

Mitä saat kun käytät sekaihon seerumia?

Lue lisää

Miksi seerumit ovat niin tehokkaita?

Lue lisää

6 ihon rasvoittumista hillitsevää hoitovinkkiä

Lue lisää