Blogi

C-vitamiiniseerumi – tämä sinun tulee tietää sen käytöstä!

C-vitamiiniseerumista on tullut kiinteä osa tämän päivän ihonhoitoa, eikä suotta. C-vitamiini eli askorbiinihappo tasoittaa pigmenttimuutoksia, häivyttää juonteita ja jopa tukee aurinkosuojan toimintaa. Lue alta, miksi C-vitamiinin tulisi kuulua jokaisen ihonhoitorutiiniin ainakin kausittaisesti.

Huikea antioksidantti, haastava säilöä

C-vitamiini on toisaalta huippuhyvä ainesosa ihonhoidossa, mutta lähes kaikkia C-vitamiinituotteita vaivaa sama pulma: vesiliukoinen askorbiinihappo hapettuu herkästi, jolloin se menettää tehoaan purkin avaamisesta lähtien. Oikealla koostumuksella ja käytöllä voidaan kuitenkin vaikuttaa hurjasti siihen, kuinka tehokkaana C-vitamiini tuotteessa säilyy.

C-vitamiini toimii iholla antioksidanttisesti, jolloin se tuo suojaa vapailta happiradikaaleilta. Näin se auttaa ennaltaehkäisemään mahdollisia ympäristön vaikutuksesta syntyviä vaurioita, kuten tavanomaisia ikääntymisen merkkejä. Parhaimmillaan C-vitamiini sekä suojaa ihoa että tasoittaa jo syntyneitä juonteita.

Koska askorbiinihapon stabiilina pysyminen on haasteellista, lähes kaikki C-vitamiiniseerumit suositellaan käytettäväksi parin kuukauden sisällä avaamisesta. Arvokasta ”vitamiinimehua” ei siis kannata pihistellä, vaan antaa ihon nauttia!

Lue artikkelin lopusta suosikkimme C-vitamiiniseerumeista.

Ärsyttääkö C-vitamiiniseerumi ihoa?

C-vitamiini tunnetaan siitä, että se on ihoa tehokkaasti aktivoiva aine. Miten muutenkaan se pystyisi hoitamaan niin monta iho-ongelmaa kerralla maksaläiskistä epätasaiseen ihonsävyyn ja juonteisiin. C-vitamiini tekee hyvää myös mustapäille ja epäpuhtauksille, sillä se vahvana antioksidanttina rauhoittaa tulehdusreaktioita.

Aivan herkimmälle iholle C-vitamiiniseerumi toimii parhaiten pieninä pitoisuuksina, harvoin ja kuuriluonteisesti käytettynä. Tärkeintä on totuttaa iho C-vitamiiniseerumiin huolella: käytä aluksi pari kertaa viikossa ja lisää käyttömäärää hiljalleen. Kaikilla ihotyypeillä voimakas C-vitamiiniseerumi voi kihelmöidä, mutta tämä on normaali reaktio ja rauhoittuu ajan kanssa.

Jos C-vitamiiniseerumi tuntuu liian tujulta aloitukselta, kokeile miedompaa voidetta! Esimerkiksi herkälle iholle sopiva, hajusteeton EKOPHARMA Helsinki Herukka C-Max Hoitovoide sisältää hillitysti askorbiinihappoa ja se sopii myös atooppiselle tai couperoottiselle iholle.

Milloin C-vitamiiniseerumia käytetään?

C-vitamiiniseerumin voi ottaa käyttöön aluksi iltaisin, ja laajentaa sitä myös aamukäyttöön myöhemmin. Erittäin voimakkaita C-vitamiiniseerumeita suositellaan vain iltakäyttöön, sillä ne voivat uudistaa ihoa tehokkaasti. Pakkauksen ohjeita noudattamalla saa parhaan lopputuloksen.

Koska C-vitamiiniseerumi sisältää voimakkaita antioksidantteja, rutiinissa kannattaa vältellä samanaikaista retinolin käyttöä. Myös retinoli eli A-vitamiini on ihoa uudistava, jolloin kahden aktiiviaineen vaikutus iholle voi olla ärsyttävä. Jos molemmat haluaa ehdottomasti rutiiniinsa, C-vitamiinia voi käyttää aamuisin ja A-vitamiinia iltaisin.

C-vitamiiniseerumi sopii mietona tuotteena päivittäiseen käyttöön vuoden ympäri, mutta jos iho-ongelmia halutaan hoitaa monipuolisesti, on vaihtelu valttia. Näin esimerkiksi parin kuukauden mittainen C-vitamiinikuuri kesällä ja vaihto retinolikuuriin syksyllä hoitavat ikääntymisen merkkejä laajakirjoisesti. Kesällä käytettävä C-vitamiiniseerumi ennaltaehkäisee pigmenttivaurioiden syntyä, tasoittaa jo syntyneitä maksaläiskiä, pitää epäpuhtaudet kurissa ja tukee aurinkosuojan toimintaa. Syksyllä A-vitamiinikuuri kohdistaa tehonsa juonteisiin ja auttaa uudistamaan ihoa tehokkaasti.

Parhaat luonnonkosmetiikan C-vitamiiniseerumit – kokeile näitä!

Unna Nordic Taimi Vitamin C Treatment -hoitoseerumi tuo iholle tehokkaan 6 viikon kuurin. Kirkastava ja ihoa uudistava C-vitamiiniseerumi sisältää 10 % askorbiinihappoa. C-vitamiinijauhe sekoitetaan kosteuttavaan seerumipohjaan, kun tuotteen käyttö aloitetaan. Näin C-vitamiiniseerumi pysyy stabiilina koko 6 viikon käyttöajan.

Taiga Vitamin C Serum Anti-Age -kasvoseerumi sopii ikääntyvälle ja kuivalle iholle. Kuusenoksatyviuute yhdessä C-vitamiinin kanssa uudistavat ja suojaavat ihoa ikääntymisen merkeiltä. Silottavan ja ravitsevan vaikutuksensa seerumi saa puolukka- ja tyrniöljyistä.

EKOPHARMA Herukka Vitamin C Booster -seerumi sisältää C-vitamiinia peräti kolmessa eri muodossa. Herkälle, aikuiselle iholle sopiva koostumus kirkastaa ihoa ja auttaa sitä suojautumaan prebioottien avulla.

BTB13 Medical Vitamin C Triple Active on seerumimaisen kevyt voide, jossa on 3 aktiivista C-vitamiinijohdannaista. Kirkastava ja heleyttävä C-vitamiinivoide tukee ihon kollageenin muodostumista – jälleen yksi huippuvaikutus, joka askorbiinihapolla on!

LUE MYÖS:

Mitä saat kun käytät sekaihon seerumia?

Lue lisää

Miksi seerumit ovat niin tehokkaita?

Lue lisää

6 ihon rasvoittumista hillitsevää hoitovinkkiä

Lue lisää