Blogi

3 x paras kasvokuorinta kuivalle iholle

Kuivaihoisena sopivan kuorintavoiteen löytäminen voi olla hankalaa. Syväpuhdistavat ja voimakkaasti kuorivat voiteet voivat ärsyttää jo ennestään ohutta ja hilseilevää ihoa. Paras ratkaisu onkin kääntyä happokuorintojen pariin!

Kuivan ihon kuorinta – tarvitseeko sitä?

Moni kuivaihoinen arastelee ihon kuorimista, sillä iho voi jo nykytilassaan tuntua herkältä ja ohuelta. Kuorinnasta voi kuitenkin olla isoja hyötyjä, joskin kasvoja ei kannata kuoria enempää kuin kerran tai kaksi viikossa.

Kuivaihoisella ongelmana on usein ihon hilseily, johon kuorintavoide on mainio apu. Kuorinta poistaa iholta juuri kuivaa, karheaa ja kuollutta ihosolukkoa, jolloin hoitotuotteet ja meikki levittyvät iholle paremmin. Jos meikki tuntuu tarraavan kasvoille epätasaisesti, kannattaa kokeilla ensiapuna kasvojen kuorimista ja kosteutusta.

Vaikka iho ei hilseilisi, kuorinnasta on myös muita hyötyjä. Etenkin kuivaihoiselle suositellut happokuorinnat kirkastavat ihoa ja auttavat madaltamaan ikääntyvän ihon juonteita. Uudistavat, anti-age-painotteiset kuorinnat ovat omiaan silottamaan ja pehmentämään ihoa.

 

Tämän vuoksi happokuorinta on paras kuivalle iholle

Kuorinnat jaetaan useimmiten kahteen ryhmään: mekaanisesti rakeiden avulla kuoriviin tuotteisiin ja geelimäisiin tai voidemaisiin, happoja sisältäviin kuorintoihin. Happokuorintojen etu kuivalla iholla on, että niiden voimakkuutta ja toimintaa on helppo säädellä tuotteen valinnalla.

Hedelmähapot eli AHA-hapot ovat tehokkaasti kirkastavia ja ihoa uudistavia, jolloin niitä lisätään anti-age-kuorintoihin. AHA-hapot ovat kuitenkin voimakkaita, jolloin herkimmällä iholla ne saattavat aiheuttaa ärsytystä. Tällöin kannattaa kiinnittää huomiota kuorintavoiteen happopitoisuuteen – ja jättää tarvittaessa tujuimmat koostumukset kauppaan.

BHA-hapot, kuten salisyylihappo, ovat erinomaisia epäpuhtaan ihon hoitajia. BHA-hapot auttavat hillitsemään epäpuhtauksia ja ihon rasvoittuvuutta, jolloin ne eivät ehkä ole ykkösvalinta kuivalle iholle. Ne voivat kuitenkin torjua myös mustapäitä sekä laajenneita ihohuokosia, ja tarjota paikallisesti avun epäpuhtauksiin.

Hellävaraisin happojen ryhmä on PHA-hapot, joista gluconolactone on yleisin kosmetiikassa käytettävä ainesosa. PHA-happo vaikuttaa iholla hellävaraisemmin kuin muut hapot, jolloin se sopii usein myös herkän ihon käyttöön. PHA-happo tuo iholle kevyesti heleyttä, auttaa ihoa uudistumaan ja poistaa karheutta.

 

Parhaat kasvokuorinnat kuivalle iholle – kokeile näitä!

Unna Nordic Viola PHA Peel -happokuorinta on hellävarainen ja myös herkälle iholle sopiva, gluconolactonea hyödyntävä tuote. Sen heleyttävä vaikutus tehostuu raparperiuutteen ja variksenmarjamehun ansiosta. Osta Viola tästä linkistä.

Ekopharma Tyrni AHA DUO -kuorinta yhdistää AHA-hapot ja mekaanisesti kuorivat rakeet yhdistelmäksi, joka sopii erityisesti aikuiselle iholle. Uudistava ja kiinteyttävä kasvokuorinta jättää ihon miellyttävän pehmeäksi. Osta duo-kuorinta tästä linkistä.

Ekopharma Herukka Enzyme -kuorinta on herkälle iholle suunnattu kuorinta, jossa kuorivana aineena on papaijauute yhdessä miedon PHA-hapon kanssa. Hellävarainen koostumus muodostuu lisäksi muun muassa antioksidanttisesta mustaherukkauutteesta ja kirkastavasta persiljauutteesta. Osta uudistava kuorinta tästä linkistä.

LUE MYÖS:

6 ihon rasvoittumista hillitsevää hoitovinkkiä

Lue lisää

Ihonhoito uudelle tasolle: antioksidantit ovat avainasemassa

Lue lisää

Kotimainen BTB13 tuo tehon, teknologian ja ekologisuuden samassa paketissa.

Lue lisää